Gå til sidens hovedinnhold

Arrangøren håper mer enn 6000 besøker Jarendagene

Artikkelen er over 6 år gammel

JAREN: – Det var over 5000 besøkende i fjor. I år blir det ny publikumsrekord, sier Harry Brenna, Alf Linvolden og Åge Framstad i arrangementskomiteen.

Det er Jaren Grendehus Marienlyst som har ansvaret for Jarendagene, som i år arrangeres for trettende gang på Marienlyst 8.- og 9. august.

Attraktive produkter

– Vi har lageret fullt, og flere containere med varer som skal selges, enten i salgsbodene eller på auksjon. Alt skal bort, og det blir muligheter til å gjøre en god handel, sier Harry Brenna.

Blant varene som skal ut, er en scooter av nyere dato, en tilnærmet komplett Donald Duck-samling fra 1984 til 2013, en 106 år gammel spisestue og et maleri av Edith Fallang med motiv fra Sagvollen.

– Jeg har spesielt god tro på den gamle spisestuen, som ble gitt av lokale personer til stiftelsen vår med tanke på å få solgt den på auksjonen under Jarendagene, sier Brenna.

Stor utvikling

Da Jarendagene ble arrangert for første gang i 2003, kom 500 besøkende i løpet av to dager.

– Da hadde vi 35.000 kroner i netto, og greide akkurat å betale ett avdrag på huset. Vi var stolte over å ha tatt inn så mange penger, sier arrangørene.

Inntektene fra Jarendagene går i sin helhet tilbake til Jaren Grendehus Marienlyst.

– Vi har betalt ned gjelden, men leier ut huset nesten hver helg hele året. Derfor har vi en del vedlikeholdsutgifter. I tillegg er eiendommen oppgradert flere ganger med malingsarbeid ute og inne, nye golv, nye plenområder og telt som brukes som salgsboder.

Variert program

Arrangementskomiteen har satt opp et variert program for Jarendagene 2015.

Lørdagen åpnes med frokost, og søndag serveres den populære rømmegrøten.

Det er også lagt opp til konkurranser og kulturelle innslag.

– Konkurransene består av Jarenmesterskapet i hesteskokasting og mesterskap i triksing med ball. På den kulturelle biten, blir det underholdning ved klovnen Silja, Moen Musikkforening og dans ved Tom Erik Bråthen og Kikkan (Arne Kristian Nilsen). Søndag ettermiddag spiller Stein Buan låter av Vømmøl, sier Harry Brenna, Alf Linvolden og Åge Framstad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.