Gå til sidens hovedinnhold

Jeg stolte på at politiet hadde en god plan og full kontroll

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I denne saken har det skjedd så mye ureglementert at det ikke går an å se bort fra det.

Hadde samarbeidet mellom helseetaten og politietaten burde de trukket seg unna med en gang de fikk tegn til liv og beskjed om å forlate område.

I stedet prøver de å bryte seg inn i et hjem der det bor en psykisk syk mann på 66 år som bare vil leve for seg selv, en mann som skammet seg over sin egen sykdom.

Jeg eller noen andre i familien får aldri mulighet til å grille sammen eller ta en kaffekopp på grunn av ekstremt dårlige valg politiet gjorde. Drap var det.

Noen skal straffes for dette, og det må bli dem som tok avgjørelsene.

Politiet fikk telefonnummer til meg, med bønn om å ringe meg som kunne tatt meg av situasjonen uten vold, i stedet ringer de når de har drept han? Hvor er logikken i denne saken? Skal det være lov å skremme livet av en gammel, syk mann i åtte timer før de dreper han uten straff?

I tillegg sliter jeg med dårlig samvittighet for at jeg ikke dro opp dit, men jeg stolte på at politiet hadde en god plan og full kontroll i og med at de ikke ringte meg. Skjønner godt at de ikke har svar på tiltale på ankesaken til Riksadvokaten, for de har ikke noe gode svar som kan rettferdiggjøre sine handlinger.

De ansvarlige skal få møte i retten og jeg gleder meg til og se alle i øynene.

Les også

Spesialenheten om de dødelige skuddene fra Delta: – De gikk ikke lenger enn nødvendig for avverge angrep med motorsag

De har tatt ifra meg min far som kunne blitt bedre og friskere med riktig behandling, det politi og helsevesen gjorde den dagen var mer enn dårlig. Jeg har faktisk ikke ord, jeg har gått ned 10 kilo, sliter med nattesøvn, tenker ofte på hvordan faren min hadde det de siste åtte timene i sitt liv, og det gjør ekstremt vondt i sjela.

Jeg kommer ikke til å gi opp, det ligger nok i slekta. Justis er det eneste som teller. Og både jeg og min familie trenger ro og fred i sjelen. Det får vi ikke før dette er over.

Håper mange deler siden «Folket mot maktmisbruk til minne om far». Min far skal få siste stikk i denne saken. Det fortjener han og jeg og resten av familien.

Ellers vil jeg takke alle som er med og sprer og deler denne forferdelige saken. Mine rettferdighetskrigere skal hjelpe til til alt er over, så skal vi finne en ny sak som fortjener justis, maktmisbruk finnes overalt, Skatteetaten, Nav og så videre. Vinne er eneste alternativ.

Politiet svarer

Avisen Hadeland har informert politiet i Innlandet om at innleggets generelle kritikk og spesielt om at politiet ikke skal ha ringt Tom Lien mens aksjonen sto på. Dette svarer politiet:

Vi har mottatt Spesialenhetens vedtak og tar den til etterretning. Denne type hendelser, som ender med at politiet under sin tjenesteutførelse tar liv, er alvorlige og preger alle involverte. Vi vil sette oss grundig inn i de vurderingene vedtaket bygger på, slik at vi kan dra nytte av hendelsen i et lærende perspektiv.

En av politiets sentrale oppgaver er etter anmodning å yte andre offentlige myndigheter vern og bistand under deres tjenesteutførelse. Politiet bistår ofte helsevesenet for å ivareta deres sikkerhet. Politiet kan anvende makt under sin tjenesteutførelse i den utstrekning det er nødvendig og forsvarlig. Denne dagen bisto politiet AMK, som skulle oppsøke avdøde etter dialog med hans fastlege.

I og med at saken er innklaget til Riksadvokaten, finner vi det vanskelig nå å kommentere nærmere avgjørelsen og uttalelser framkommet av andre i etterkant.

Politimester Johan Brekke

LES OGSÅ KOMMENTAR:

Les også

Spørsmålene vi ikke får svar på etter Moen-drapet

Kommentarer til denne saken