Gå til sidens hovedinnhold

Jenteslagsmål og blodig kamp

Ungjenter går løs på hverandre og våpensterke krigere kjemper på liv og død. Som alltid gjennom historien handler det om heftig forelskelse, brennende sjalusi og nådeløs maktkamp.

Ditt Hadeland

Stedet er Hadeland folkemuseum i august, og det er Bronsebukkene som setter fyr på sterke følelser.

De første uteøvelsene til høstens utvilsomt mest dramatiske eventyr på Hadeland startet nylig på folkemuseet i strålende sommervær. Unge jenter og barske krigere gjorde seg kjent med spillplassen på museet, med øving på grunnleggende bevegelser. Dagene i forkant var det samlinger med leseprøver og sang, for anledningen på Brandbu kino siden værgudene ikke spilte med.

Entusiasme og velvilje

På museet sørget Hanne Brinckers entusiastiske instruksjoner for at replikker og bevegelser kom på plass i dramatiske scener som ga en naiv tilskuer hakeslepp og fornemmelsen av at aktørene sloss på ramme alvor.

Regissør Hanne Brincker er strålende fornøyd med å være i gang igjen med levende teater.

– Et fantastisk sted, ivrige aktører og fantastisk vær. Bedre kan det vanskelig bli etter et temmelig håpløst år med korona som har satt alt på vent, smiler hun, full av fornyet overskudd og forventninger til forestillingene i august.

Godt samarbeid

Sammen med prosjektleder Kristin Friborg studerer de to entusiastene manus og kjøreplan for øvelsene som for alvor tar til siste uka i juli.

– Vi har møtt stor velvilje fra alle hold. Ikke minst er vi svært fornøyd med samarbeidet med museet, forteller Kristin Friborg.

– Men vi vil gjerne ha med noen flere karer, fortsetter hun.

– Det blir mye moro og spennende opplegg på friluftsscena, så det er bare å melde seg.

Avstandsreglene i tilknytning til koronaen gjør at vi utvider tribuneanlegget og legger ut færre billetter enn vanlig. Dermed bør folk være raske med å sikre seg plass, avrunder Kristin Friborg og ønsker alle velkomne til flotte dager med friluftsteater på folkemuseet i august.

Kommentarer til denne saken