Juletrefestlig arv for de alle minste

FOLKSOMT RUNDT TREET: Tradisjonen tro ble det arrangert juletrefest i Bøndernes hus på Jevnaker lørdag.

FOLKSOMT RUNDT TREET: Tradisjonen tro ble det arrangert juletrefest i Bøndernes hus på Jevnaker lørdag.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag ettermiddag var Bøndernes hus atter fylt av hoiende barn, julesangsyngende voksne og et kakebord som fristet til flere forsyninger.

DEL

JEVNAKER: Det er Jevnaker bygdekvinnelag og Jevnaker bygdeungdomslag som holder en gammel og kjær januartradisjon i hevd.


– Jeg er fristet til å si det har vært arrangert «i alle år». Men siden like etter krigen har det i alle fall blitt holdt juletrefester her, husker bygdekvinneleder Mari Bratvold.


2015-utgaven av juletrefesten liknet, som seg hør og bør, på fjorårets versjon. Gang rundt juletre musikalsk akkompagnert av medlemmer både fra Jevnaker ungdomskorps og Stranden musikkforening. Nytt av året, vel å merke, var at Thomas Maast stilte som forsanger under gransirkuleringen.


Det ble tidlig annonsert at nissen vurderte en tur innom, så mange av de yngste hadde et drag av forventning over ansiktet mens kaker og andre søtsaker ble fortært i påvente av en ny runde rundt juletreet.
Adrian (5), på sin første juletrefest på Jevnaker var blant dem som lyste opp da nissen ble nevnt. Besteforeldrene fra Lunner hadde tatt med Adrian og søsteren Hannah (2), som bor i Jevnaker, til den lokale juletrefesten. Kanskje starten på en ny tradisjon?

Artikkeltags