Rebecca (18) er første kokkelærling på Granavolden Gjæstgiveri

LÆRLING: Rebecca Helland fra Harestua skrev denne uka under en avtale som gjør henne til lærling hos kjøkkensjef Hanne Lindahl på Granavolden Gjæstgiveri.

LÆRLING: Rebecca Helland fra Harestua skrev denne uka under en avtale som gjør henne til lærling hos kjøkkensjef Hanne Lindahl på Granavolden Gjæstgiveri. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun har allerede gjort seg bemerket i kokkefaget. I sommer starter Rebecca Helland fra Harestua som lærling på Granavolden Gjæstgiveri.

DEL

GRANAVOLLEN: I fylkesfinalen i kokkefag gikk Rebecca Helland fra Harestua helt til topps. Som beste kokkeelev fra fylket fikk hun også delta i NM. Der ble det en sterk fjerdeplass. Det er med andre ord ei jente med gode kokkeferdigheter som har blitt den første kokkelæringen gjennom tidene på landets eldste gjestgiveri.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne. Min første dag er 7. august, men jeg har vært på en prøvedag, og jeg fikk et veldig godt inntrykk av stedet. Det var hyggelige folk og et veldig bra arbeidsmiljø å komme inn i, sier hun.

LES OGSÅ: Fylkets flinkeste kokkeelev er fra Hadeland

– Rebecca liker faget

Kjøkkensjef på stedet er Hanne Lindahl. Hun har erfaring med lærlinger fra Randsvangen, der hun jobbet før. Hun er trygg på at de har gjort et godt valg.

– Rebecca er ei jente som liker faget, det er svært tydelig å se. Hun har mye å gi oss, og vil bli en viktig del av vårt kjøkkenteam, sier Lindahl.

Nå venter to år som læring på et sted tuftet på historie og tradisjoner. Helland håper hun kan få brukt noe av kreativiteten sin, men forstår også at tradisjoner er viktig.

– Jeg er veldig glad i å lage mat og synes det er gøy å være litt kreativ. Lage nye ting. På Granavolden Gjæstgiveri er de også opptatt av å bruke kortreiste, lokale råvarer, og det synes jeg er spennende, kommenterer hun.

Hennes nye arbeidsplass har nylig lansert egen pølse, bruker lammekjøtt fra nabogården og har akkurat fått laget sitt eget matøl.

Ønsker å påvirke

Det siste skoleåret har Helland vært i praksis på Oslo Plaza én dag i uka. Der har hun helt sikkert tilegnet seg mye kunnskap om mat. Deltakelsen i både fylkesfinalen og NM tyder på at jenta har et stort potensial som kokk.

– Det er ingen tvil om at jeg skal bli kokk. Jeg ser fram til å være lærling i to år, og håper jeg kan være med på å påvirke menyen litt, sier hun.

Kjøkkensjef Lindahl er også positiv.

– Vi er ganske få, så vi hører på forslag fra alle i teamet. Så blir det min jobb å finne ut om vi skal sette ideene ut i livet, eller om det av en eller annen grunn ikke lar seg gjennomføre, sier hun.

Frank Kjerland i Lærlingkompaniet Innlandet jobber med å finne læreplasser for ungdommer innen fagene kokk, servitør, resepsjon og reiseliv. Han er fornøyd med at Granavolden Gjæstgiveri tar inn sin første lærling.

– Reiselivssektoren er i vekst i Innlandet, og vi trenger flere læreplasser selv om det har bedret seg. Fortsatt mangler det 850 kokker på landsbasis, så dette er svært velkomment, mener han.

Artikkeltags