GRAN: Som så mange år tidligere, startet også lørdagens julegateåpning i Gran helt nord i Storgata. Med et langt fakkeltog fullt av både voksne og barn. På høytidelig vis marsjerte de forventningsfullt gjennom sentrum, til trommespill.

På torget ble toget møtt av enda flere frammøtte. Sammen klarte de å få julefølelsen fram, allerede før kalenderen viser desember.

Sang fra scenekanten

Litt drahjelp ble det. Først fra barnekoret Hadeland Soul Kidz. Koret sang og danset både til julemusikk og andre låter. Da koret var ferdig sunget, var det tid for nedtelling. Ti, ni, åtte, sju, seks, fem, fire, tre, to, en. Så var julegrana tent.

Lystenninga ble etterfulgt av trioen Lars Ramberg, Marte Holter Bålerud og Synne Avtjærn. De tre ledet an i sangen rundt juletreet. Fra Prøysens Romjulsdrøm til På låven sitter nissen. Sistnevnte er vel så å si obligatorisk når det dreier seg om julegateåpninger. I alle fall der hvor selveste julenissen kommer på besøk. Små og store stemte i. Og jammen kom nissen. Ikke bare én, men tre. Kanskje en nødvendighet med flere hundre i kø for å få godtepose.

Bildeserie

BILDESERIE: Julegateåpning i Gran 2016

 

800 godteposer

– I fjor delte vi ut 730 poser. I år har vi pakket 800. Det blir nok trolig noen igjen, sa Kari Framstad Lokrheim under poseutdelingen.

Hun er leder i Gran Handel og Håndverk, arrangøren bak julegateåpningen. Posene som eventuelt ble til overs, ja de blir delt ut i løpet av førjulstida i Gran.