Gå til sidens hovedinnhold

Julebrus til speiderne på Nordtangen

Artikkelen er over 4 år gammel

GRAN: Tidligere i vår annonserte Coop de ønsket å gi bort 100.000 flasker med julebrus. Nå er Norges KFUK-KFUM-speidere plukket ut blant søkerne, og vil få 576 flasker som ellers ville blitt kastet. Brusen blir hentet av speiderne på Coops sentrallager den 28. april.

Etter jula i fjor satt Coop igjen med 100.000 flasker julebrus som var i ferd med å gå ut på dato. Selv om brusen ikke kan selges neste jul, er den fullt mulig å drikke. Nå får Norges KFUK-KFUM-speidere to paller med julebrus som skal serveres på Nordtangen speidersenter som ligger ved Jarenvatnet mellom Jaren og Gran. Nordtangen er speidernes viktigste sted for kurs, leir og ledertrening.

Glad for å slippe å helle ut brusen

Annonsen ble mye delt i sosiale medier. Coop håper at oppmerksomheten rundt julebrusannonsen har gjort flere forbrukere oppmerksomme på og fått økt kunnskapen om at for mye mat og drikke kastes unødvendig på grunn av at «best før» – datoen er passert.

– Felles for mottakerne av gratis julebrus er at de på ulike måter jobber positivt for lokalsamfunnet de er en del av, enten det dreier seg om å hjelpe vanskeligstilte, integrering av flyktninger, aktivisering av ungdom eller andre positive tiltak, sier Kristiansen.

– Vi er veldig glade for å slippe å helle ut en eneste dråpe av brusen, sier han.
 

Kommentarer til denne saken