Julefeiring i Lunner

JUL I LUNNER: Mari og Stian prest ønsker velkommen til julefeiring i Lunner og Grua kirke

JUL I LUNNER: Mari og Stian prest ønsker velkommen til julefeiring i Lunner og Grua kirke Foto:

Av

Som alle andre steder blir det litt annerledes julefeiring også i Lunner dette året.

DEL

Ditt Hadeland Kirken i Lunner har møtt prestene Mari Mikkelsen Western og Stian Elysian til en kort førjulsprat for å høre hvordan julefeiringa i Lunner blir i år.

– Vi har to samlinger i Lunner, forteller Mari.

Live julefeiring

Den første blir kun vist på nettet – enten ved å gå inn på hjemmesida vår, eller ved hjelp av Facebook. Her deltar blant andre Lunner barnegospel og gudstjenesten vises «live» på julaften.

Så blir det utegudstjeneste ved Lunner kirke – og ved Grua kirke til samme tid, skyter Stian inn.

Ta på gode klær – og ha gjerne med lys – og husk påmelding! Den skjer enten på hjemmesida vår eller på Facebook. Vi må ta smittevernhensyn ettersom dette viruset tydeligvis ikke har tenkt å ta juleferie. Så når folk kommer til kirken er det viktig at man står sammen med dem man hører sammen med. Vi kan ha maks 200 til stede ettersom vi er ute, men avstand er viktig også der. Vi skal ha god lyd ut så det skal være mulig å kunne bruke et stort areal av uteområdet til dere som kommer.

Vi synger kjente og kjære julesalmer, lytter til juleevangeliet i tillegg til enkel liturgi og en kort preken. Ved Lunner deltar også Anna Høghaug Western på fløyte.

– Dette blir en «once-in a-lifetime»-opplevelse og særdeles stemningsfullt, kommer det fra begge prestene.

Julegudstjeneste

Første juledag er det Grua kirke som er stedet for juledagsgudstjenesten. Her også er det påmelding og denne gang maks 20 til stede. Her deltar familien Nordli med sang og musikk.

– Og for dere, Mari og Stian, hva betyr jul for dere?

– Ja, jeg elsker jo jul, kommer det spontant fra Mari. Jeg liker å pynte og stæsje litt ekstra. Og så blir det jo ikke jul før vi har vært i kirken og sunget julesangene og hørt juleevangeliet.

– Enig, kommer det fra Stian. Jul er ei flott tid for «mykje lys og mykje varme» som det heter i sangen. Og så er det flott å kunne samles. Så vi håper jo så mange som mulig har anledning til å være med også i denne litt annerledes julefeiringa vi har ved kirkene i år.

Og med unison stemme lyder det fra dem begge:

God og fredfull jul til alle og enhver – og tenk litt ekstra på dem som kjenner på ensomhet denne jula. La oss ta vare på hverandre så godt det lar seg gjøre!

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken