For 3. år skal Kristoffer Grua og Karin Fristad sette folk på Hadeland i julestemning med konserten «Jul på Hadeland».

I fjor ble de nødt til å avlyse pga. pandemien. I år valgte de å leie Hadeland kultursal for å kunne håndtere smittevern på en best mulig måte. Leie av kultursalen medfører mye høyere utgifter enn ved en kirkekonsert.

– Det er alltid en stor risiko og arrangere konsert, sier Fristad.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på de foregående konsertene. Spesielt godt liker publikum at vi blander store amerikanske julesvisker som jeg synger, med de nære norske tekstene som Karin både deklamerer og synger. En kombinasjon som passer alle, sier en entusiastisk Grua.

– I år tar vi konserten et steg videre med Aleksandersen lyd og lys, som vil gi et ekstra løft inn i julestemningen, med julete lys og stemningsfulle lydeffekter, supplerer Karin.

Denne høsten har vært en spesiell høst for artistene. Pandemien har gått opp og ned, og Karin har blitt mamma for 3. gang. Selv ble hun innlagt på Gjøvik tre uker etter fødsel med nyrebekkenbetennelse, og noen uker etter fikk babyen RS. Kristoffer skyter inn at han også har blitt pappa ... til to marsvin.

– De trenger nok ikke så mye flasketrening opp mot konsertene, som det babyen gjør, ler Karin.

Nå starter innspurten, og vi har virkelig med oss fantastiske musikere, sier Grua. Nemlig Thomas Røtting (piano), Espen Aslaksen (saksofon) og Bjørnar Bjørnstad (kontrabass).

Vi håper å se deg i Hadeland kultursal 12. desember.

PS: De har lovet hverandre å bade ute i desember, hvis kultursalen skulle bli utsolgt. For to som kun bader når det er over 20 grader i vannet, så blir dette spennende å se.