Gå til sidens hovedinnhold

Julemarked på historiske Hadeland

Igjen duket for det tradisjonelle julemarkedet på Granavollen.

Ditt Hadeland

En del av julemarkedet holdes på Grinakervev som ligger fire kilometer unna, i Tingelstad.

Kvalitet, lokale råvarer og tradisjon er en rød tråd på alle varer som blir solgt. Vi har møtt Andrea Fritsvold og Andreas Faye Gaarder fra Historiske Hadeland.

Granavollen er det historiske senteret på Hadeland. Helgen 27. og 28. november fylles stedet med boder der du kan kjøpe unike husflids- og håndverksprodukter, i tillegg til lokalprodusert mat, julebakst og julemat. Det blir julekonserter, kunstutstillinger, middelalderteater, aktiviteter for barn, kanefart, åpne kirker og salg av god mat.

Vakre omgivelser

– Det som gjør julemarkedet på Granavollen til noe unikt, er først og fremst omgivelsene. Dette er kommunens tusenårssted, og et godt bevart kulturlandskap. Her finner du Søsterkirkene fra 1100-tallet, Steinhuset fra 1200-tallet, Granavolden Gjæstgiveri som er et 300 år gammelt pensjonat, i tillegg til Glasslåven, Telthuset og mange andre vakre bygninger, sier Andrea.

– Det blir salgsboder både ute og inne, gnistrende bålpanner, salg av mat og drikke og koselig julestemning. I tillegg til de 14 medlemsbedriftene i Historiske Hadeland, møter du lokale bedrifter som selger kvalitetsvarer. Husflidslaget er også en viktig aktør. På Grinakervev blir det også boder ute og inne og salg av mat, sier Andreas.

Verdiskaping og bærekraft

– På julemarkedet får du kjøpt varer som i stor grad er laget av naturlige materialer som trevirke, ull, damask, bomull og lin. I tillegg er maten lokalprodusert, og veldig kortreist. Julemarkedet hjelper til med å opprettholde arbeidsplassene i regionen vår og øker mulighetene for å satse mer lokalt. Og kvalitetsvarer har jo ofte lengre levetid, fortsetter Andrea.

– Så er det jo hyggelig å møte dem som har laget varene. Med på kjøpet får man kunnskap om bruk av materialer eller hvordan matproduksjonen foregår, skyter Andreas inn.

– Vi gleder oss veldig til å gi besøkende i alle aldre en fin helg med gode opplevelser, hyggelig handel, deilig mat og god gammeldags julestemning, avslutter Andrea.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.