Det var knyttet stor spenning til hvilke råd og regler regjeringen ville presentere på sin pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Det var varslet inngripende tiltak for å bremse smittespredningen av koronaviruset.

For Brandbu og Jaren Næringsliv var tiltakene av stor betydning med tanke på det planlagte julemarkedet i Brandbu lørdag, og en av dem som fulgte ekstra godt med under presentasjonen var leder Willy Westhagen.

– Umiddelbart var tanken av vi måtte avlyse på grunn av begrensning i antall personer som kunne være samlet, men utpå kvelden tirsdag kom det en presisering som sa at dette kun gjelder innendørs arrangementer, sier Westhagen.

Bildeserie

SE BILDENE: Her blir julegrana i Brandbu tent

Dermed kan arrangementet gjennomføres som planlagt, med salgsboder, underholdning og forhåpentligvis masse julestemning.

– Her blir det fullt av liv. Det er salgsboder hvor du får kjøpt lokal mat, kunst og håndverk samt mye mer. Det er også flere elevbedrifter fra Brandbu ungdomsskole her i tillegg til juletrekongen Hans Dæhlen, forteller Westhagen.

For å sikre julestemning har de fått med seg Brandbu barne- og ungdomskantori, som vil synge julesanger.

Frelsesarmeen og Landsbyen Brandbu vil også være å finne på torget, sier Westhagen.

De tar fortsatt imot gaver som gis videre til glade mottakere.

Westhagen oppfordrer alle til å passe på seg selv med tanke på smittevern.

– Det er viktig at vi holder tak i det positive i ei tid med mange nedturer og bekymring for mange. Så får hver og én ta ansvar ofr seg selv huske på meteren og ta på munnbind når det er påkrevet, sier han.

Bildeserie

SE BILDENE: Disse traff vi på julemarked i Brandbu