Lørdag 27. november arrangerte Jaren Pensjonistforening busstur til Julemarked på Åker gård. Turen var lagt opp av Tone i Bussreiser. Bussen hentet oss på Marienlyst, og det var Kim, en meget hyggelig og blid og hjelpsom kar som kjørte, han hadde med seg Cicilie, en meget flink og hjelpsom ung jente. Som hele dagen var berett til å hjelpe til.

Første stopp var en kafferast på Rudshøgda, noen tok en kaffekopp og andre handlet litt.

Så gikk turen til Hamar og Åker Gård, til et flott julemarked. Litt kaldt, men det gjorde ingenting, masse å se, og flere hus vi kunne gå inn i.

Tida gikk fort og snart måtte vi finne tilbake til bussen, som skulle kjøre oss videre til Simenstad Gård, hvor vi skulle ha middag.

Dette er en storgård med våningshus helt tilbake fra 1700-tallet, som det i dag er sju generasjon som driver. Vi ble tatt imot ute av vertinnen Britt Skurdal Braastad, som inviterte oss inn, her gikk vi på rød løper.

Inne i hovedhuset fikk vi litt fingermat og en aperitiff som var laget på epler, mens eieren fortalte litt historie om gården. Eieren var selv av Braastad-slekta. Det var meget spennende å få høre om gårdens historie.

Så ble det middag i en av salene i hovedhuset. Nydelig mat og alt hjemmelaget, etter middag gikk vi nok en gang på rød løper over til et annet hus hvor det ble servert dessert og kaffe her også på flotte saler.

Vi koste oss og beskuet masse gamle ting, som var tatt godt vare på, men tida flyr fort i trivelig selskap, og det ble snart på tide å dra hjemover, men først takket vår leder Grete for meget god mat og hyggelig kveld.

Så ble det å finne plass i bussen og turen gikk trygt og sikkert hjem til Jaren, med vår sikre Kim ved rattet.

Alle som var med synes det hadde vært en meget fin og hyggelig tur, takk til alle som gjorde turen så fin.

Ønsker alle en riktig GOD JUL.