Gå til sidens hovedinnhold

Juleværet og skiturer: Først snø – så sol og varmegrader over vinterlige Hadeland

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mye snø og fine løyper lokalt for dem som liker å gå på ski. Det blir mer snø lørdag, før det blir varmegrader søndag og mandag. Ifølge værvarslene vil sola skinne over Hadeland mandag.

Ellers tyder værvarslene på et nytt år vekslende mellom noen få minusgrader og varmegrader, med oppholdsvær og gløtt av sol. I følge langtidsvarslene vil den første helga i 2020 også bety fint utevær.

I romjula kjøres det daglig opp løyper i lokalt skiterreng. Tredjedag jul er allerede løyper i Lygna-området preparert, for eksempel fra Lygnasæter til Lushaugen, der det er åpent for servering.

Les også

Allerede i november var skiløyper klare – Sigmund og Sverre sørger for ideelle forhold i skiløypene i jula

Skjerva løypelag preparerer også løyper med snøscooter og strekningen Skjervehagan – Skjervetråkket – Skjerva sag – Aklangen – Avalsjøen – Brovoll er et fint turalternativ.

I sin løyperapport fra Mylla skriver Arild Bernstrøm tredjedag jul:

– Minus 12 grader. Klart pent vær. Total snødybde er 57–90 centimeter. Det kalde været gjør at løypene står bra. Satte nye scooterspor på Sveavannet i går kveld samtidig som jeg målte isen, den var 43 centimeter i ytterkant av traseen. Kontrollerer isen på Belteren og Kalerasten i dag, den pleier å være lik tykkelse som på Sveavannet. Er der ok kjøres samtidig opp spor.

Fra Brovoll er løypa til Snellingen – Råbjørn – Trasletjernet preparert i romjula.

Kommentarer til denne saken