– Fire års mareritt er over

Boligbrann: Tommy Oppegaard foran familiens bolig på Kalvsjø mens slokningsarbeidet pågikk på formiddagen 31. januar i 2014.

Boligbrann: Tommy Oppegaard foran familiens bolig på Kalvsjø mens slokningsarbeidet pågikk på formiddagen 31. januar i 2014. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tommy Oppegaard er overlykkelig over å slippe rettssak for å få utbetalt forsikringen etter at huset han og kona Anita bodde i brant i 2014. – Vi er først og fremst glade for å bli renvasket, sier han til Hadeland.

DEL

– Livet har stått på vent i over to og et halvt år, sa Tommy Oppegaard i fjor.

Rapporten, som ble ferdig nå i oktober, viser til at en teknisk feil på en frittstående vifteovn kan være brannårsaken.

– Det er funnet en teknisk feil tilknyttet en frittstående vifteovn. Dersom brannen skal ha startet i tilknytning til denne ovnen, bedømmes det å være i kombinasjon med eventuell overdekning, skriver de sakkyndige i rapporten.

Etter at rapporten kom har forsikringsselskapet, som er Sparebank1, snudd i saken og ifølge Oppegaard erkjenner de nå fullstendig erstatningsansvar.

– Det var hva vi fikk høre på onsdag og det er kjempedeilig. Vi er så glade for å bli renvaska og utrolig lykkelige over at fire års mareritt endelig har tatt slutt, sier Oppegaard.

Følte seg skyldiggjort

Stridens kjerne var hvorvidt brannen hadde startet av seg selv eller ikke. Det var i fjor ingen klare svar på hvordan brannen startet, og det faktum at Oppegaard var den siste i huset før det begynte å brenne endte med å bli tolket som at det var sannsynlig at brannen var påsatt.

– Det skal ikke være slik at du er skyldig til det motsatte er bevist. Det strider mot alt vi blir opplært til om hvordan samfunnet fungerer, sier Oppegaard.

At det nå er klart en gang for alle at han og kona tilkjennes erstatning er en kjærkommen julegave til ekteparet.

– Vi vet riktignok ikke forutsetningene for utbetaling, men det eneste vi vet er at huset så fort som mulig skal rives. Naboene skal få slippe å se brannruinene, sier han.

Mulige etterspill

Oppegaard roser de som har støttet ekteparet både mentalt og med å bidra så de har kunnet ta opp kampen mot forsikringsselskapet. Rettssaken blir nå ikke noe av, men Oppegaard, som ennå jobber med å ta innover seg at saken nå er ved veis ende og har en lykkelig slutt, tror det vil få noen etterspill.

– Det må det. Du forventer jo å få hjelp når noe sånn skjer, så blir du heller mistenkeliggjort. I tillegg skal det da ikke ta så utrolig lang tid for å finne ut hva som har skjedd, så du lurer på hvordan rutinene rundt om er. Dette bør tas tak i, slik at andre som med ett er i samme situasjon som oss, og som kanskje ikke orker å ta opp kampen, skal få slippe den samme behandlingen, sier Oppegaard.

Artikkeltags