Tirsdag morgen melder Vy på nettet:

«Movatn - Hakadal er stengt for togtrafikk. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes signalfeil. Bane NOR jobber med å rette feilen. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.»

Mandag morgen skulle togene begynne å gå igjen etter flere dager med intensivt arbeid flere steder langs Gjøvikbanen, blant annet på Nittedal stasjon. Då måtte banen testkjøres mer enn forventet, og gjenåpninga ble utsatt.

Tirsdag morgen er forvirringa enda større langs det som skulle vært den nye perrongen på sørsida av jernbanelinja på Rotnes.

– Jeg fikk beskjed da jeg sjekket på morgenen i dag at togene var i gang, sier pendler Eigil Steinstø til Varingen, mens han står i busskøen på Nittedal stasjon klokka 07.20 tirsdag:

– Da jeg kom fram til stasjonen ser jeg at togene er innstilt. Vi har ikke fått noe informasjon i det hele tatt.

Han skal på jobb på skole i Oslo.

Nina Persson står også i køen. Hun skal på møte i Oslo:

– Jeg sjekket på appen i dag morges da jeg var på badet, og da så det ut som at alt var greit. Så kommer man hit og så er det ingen ting. Når jeg går inn og ser nå, så står det at det er signalfeil, sier Nina:

– Så jeg vet ikke helt hva som foregår, men det er jo ingen her fra Vy. I går var det i hvert fall folk her og sa ett eller annet.

Eigil Steinstø hørte ei melding på høyttalerne da han kom med bussen fra Kruttverket.

– Det kom en beskjed om at togene er innstilt og at det organiseres buss for tog, men vi har ikke sett noen buss for tog. I går stod jeg her minst i en time og ventet på bussen, sier Eigil.

En annen i køen, Øivind Staveli, har ringt og fått vite at det er en buss på vei. Den reiste fra Hakadal klokka 07.30, forteller han.

– Jeg tror jeg tar hjemmekontor i dag, sier Øivind.

Klokka 08.02 sier Bane Nors pressevakt dette til Varingen:

– Det er signalfeil mellom Nittedal og Åneby. Togene kan kjøre på muntlige beskjeder via telefon. Så det kommer tog, men det blir forsinkelser, sier pressevakta.