Kari Råstad: Korona, en pandemi, og Hadeland en del av væla!

Av
DEL

MeningerEn pandemi! Hvordan kunne da noen tro at Hadeland lokalt skulle gå fri, og at fakta, status og følger for hele lokal samfunnet ikke hadde lokal interesse? Ingen eldre nålevende jeg snakker med lokalt har opplevd noe i nærheten i løpet av sin levetid! Jeg leste om og om igjen denne lille uthevede ingress. Trodde ikke mine egne øyne! Fikk hakeslepp som ikke slapp. Var i gang med å skrive, men ble på kladd.

Så kom Hadeland i postkassa mandag den 16., og noen må ha reagert fra innsiden og/eller utsiden av avisredaksjonen. For en overveldende retrett og oppretting av mangler ble det vel 10 sider viet fakta og konsekvenser for vårt lokal samfunn. Hadeland er en del av verden, og nå rammer den oss personlig alle så sterkt at folk på 80 til 90 år ikke har opplevd maken. Og tilværelsen har blitt en helt uvirkelig sjokktilstand for de fleste. De 10 sidene manglet en av de største farer ved dette ukjente viruset Korona. Et fokus som startet som det sentrale i Norge og i verden.

Jeg savnet fortsatt hva med dem som mest av alle trenger beskyttelse? De gamle i og utenfor sykehjem/aldershjem/institusjoner, og de som arbeider med og for dem og i hjemmetjenesten, og ikke minst høre hvordan de har det og tar det de gamle og de som har underliggende sykdommer lokalt og som er i den største og mest akutte helsefare og livsfare!

Jeg ser for meg informasjon og intervjuer med de utsatte grupper og enkelt mennesker og fra dem som står som soldater i denne kampen! Kom igjen og få det fram før de blir glemt i næringslivstap der også de sentrale myndigheter nå begynner få sitt fremste fokus framfor de vi først og fremst trenger beskytte og de som skal evne bidra til dette!

Ta det på alvor! Gå til handling! Snakk med og informer før det er for seint! Som så ofte i samfunnet så begynner det så humant med de svake grupper, og vårt skryt og myke stemmer om å beskytte de utsatte grupper!

Så kommer raskt de åpne sluser fra Stat og fra Nav til de som har mye fra før, tross jeg ikke undervurderer de som mister sin bedrift eller liknende. Men humanitet viktigere enn sørge for at kapitalistene skal kunne holde seg på det nivå de er vant til, selv om vi trenger alle tannhjul for å få hjulene til å gå rundt i vårt samfunn – også lokalt!

Bare ønsker gjenta hvem som først og fremst trenger beskyttelse for sitt liv og sin helse på alvor. I denne alvorlige situasjon må det ikke glemmes denne gang å få første prioritet, vern og støtte til de som er hjelpere – og til de som av ulike grunner trenger støtte for å makte stå i dette fysisk og psykisk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags