Gå til sidens hovedinnhold

Kidnapperne foreslår hvordan de kan gi livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

Artikkelen er over 2 år gammel

Personene som antas å ha Anne-Elisabeth Hagen, skal ha kommet med forslag til familien om hvordan de kan formidle et livstegn fra den bortførte kvinnen.

NTB-Steinar Schjetne

Etter det NRK erfarer, skal de antatte kidnapperne ha sendt et forslag til hvordan de kan sende et livsbevis, slik familien hennes, gjennom bistandsadvokat Svein Holden, gjentatte ganger har bedt om.

Også VG og NTB er kjent med opplysningene som NRK bringer.

De bygger blant annet på en uttalelse fra Holden mandag, da det ble kjent at det hadde vært ny kontakt mellom familien og de antatte gjerningsmennene.

– Dersom familien mottar livsbevis, som motparten har skissert i sin nylige henvendelse til oss, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem, sa advokaten.

Les også

Holden om den nye kommunikasjonen: – Uten mulighet for å svare

LES OGSÅ:

Venter på DNA-analyse

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt sier at politiet nå venter på svar på undersøkelser av DNA-sporprøver.

– Om det viser seg å være noe treff, det vet jeg jo ikke. Vi venter på svar, sier Brøske til VG tirsdag ettermiddag.

Holden har vært tydelig på at familien ønsker å snakke med kidnapperne og er innstilt på å finne en løsning for å få Hagen hjem i god behold – men ikke før familien har fått en sikker bekreftelse på at kvinnen er i live.

Det har ikke vært livstegn fra 68-åringen siden hun forsvant fra hjemmet sitt morgenen 31. oktober.

– Politiet har anbefalt at familien ikke forhandler før det er kommet bevis på at Anne-Elisabeth Hagen lever. Dette rådet vil familien følge, sa Holden på en presseorientering mandag kveld.

Kommunikasjonen mellom familien og de antatte kidnapperne foregår nå på en ny, kryptert plattform, som ifølge politiet egner seg bedre for kommunikasjon enn kanalen de først tok kontakt igjennom.

Ny tilnærming gir håp

Verken Holden eller politiet ønsker å utdype hvilken plattform det er snakk om, eller konkretisere innholdet i kommunikasjonen. Men at det har vært en utvikling og en tilnærming fra gjerningspersonene, skaper håp om at det kan komme bevegelse i prosessen med å få brakt Hagen hjem.

– Vi har fortsatt håp om at Hagen lever, men det er urovekkende at det ikke er kommet livsbevis, sa Brøske på en pressekonferanse om forsvinningen mandag.

Han vil ikke kommentere nyhetsmeldingene tirsdag om de antatte kidnappernes forslag overfor NTB.

 

Derfor omtaler Hadeland bortføringssaken

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen bodde i Ringstad i Gran kommune i flere år. De flyttet fra Hadeland tidlig på 80-tallet.

Tom Hagen er oppvokst på Jaren og har fortsatt stor familie i vårt distrikt.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

 

Kommentarer til denne saken