Ber om tips om skjulested

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble ifølge politiet bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: TOM GUSTAVSEN OG POLITIET

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble ifølge politiet bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: TOM GUSTAVSEN OG POLITIET

Politiet ba fredag om tips i forbindelse med aktuelle skjulesteder der Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) kan ha blitt holdt skjult.

DEL

– Vi vet fortsatt ikke hvor Hagen holdes skjult. Vi vet heller ikke om hun har blitt holdt skjult på samme sted hele tiden. Skjulestedet kan være innenfor eller utenfor Norges grenser, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under fredagens pressekonferanse.

Politiet ber folk være observante på unormal eller endringen i atferden til de rundt seg. Spesielt nevner politiet at det i hytteområder kan være aktuelt at den bortførte kvinnen enten holdes eller har blitt holdt fanget.

 • Alle som har tips i saken oppfordres til å kontakte politiet på www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

Byggeplasser og isolasjon

Politiet har heller ikke sett bort fra muligheten at gjerningspersonene kan ha fått laget et rom eller lignende for å kunne holde 68-åringen skjult.

– Har dere sett tildekte vinduer, byggeplasser og isolering i forkant av 31. oktober eller uvanlig aktivitet, ukjente kjøretøy eller kjøp av kvinneprodukter og klær, ber vi dere ta kontakt, fortsetter Brøske som påpeker at det kan være svært ressurskrevende å holde et menneske innesperret over så lang tid.

Les også: Må betale hver gang det kommuniseres med kidnapperne 

ETTERLYST: Disse tre personene ønsker politiet å komme i kontakt med etter at de ble observert utenfor arbeidsplassen til Tom Hagen (68) på Rasta i Lørenskog. Foto: Politiet

ETTERLYST: Disse tre personene ønsker politiet å komme i kontakt med etter at de ble observert utenfor arbeidsplassen til Tom Hagen (68) på Rasta i Lørenskog. Foto: Politiet

 

Mange tips

Siden offentliggjøringen av saken på onsdag har tipsene strømmet inn til politiet. Totalt har det kommet 250 tips om saken.

Ifølge politiinspektøren skal dette dreie seg om navngitte personer, adresser, kjøretøy, bilder og video fra området.

SMS/MMS: hltips til 2005 EPOST: tips@hadeland.no TLF: 61 31 31 32 Send video

Torsdag ble det også frigitt en film som viser tre personer utenfor arbeidsplassen til kvinnens ektemann – Tom Hagen – som ble sett i tidsrommet politiet mistenker bortføringen kan ha skjedd.

To av disse har de mottatt tips om identiteten til, men ingen av dem har meldt seg.

– Personene er ennå ikke identifisert. Vi gjentar derfor at det er nødvendig for oss å komme i kontakt med disse to eller motta tips som sier noe om hvem de er, sier Brøske.

FAKTA:

 • Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.
 • Gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68).
 • Politiet brøt stillheten om saken onsdag 9. januar. Etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker på grunn av trusselen mot Hagens liv og helse.
 • Det er ikke kommet tegn på at Hagen er i live. 
 • Det er framsatt trusler og løsepengekrav med kryptovalutaen monero. Beløpet er ikke bekreftet av politiet, men er ifølge VG på 9 millioner euro.
 • Ifølge eksperter er det vanskelig å framskaffe 9 millioner euro i monero. Valutaen er vanskelig å omsette, og transaksjoner er vanskelig, men ikke umulig å spore.
 • Familien har fulgt politiets råd om ikke å innfri løsepengekravet.
 • Det skal være funnet flere ark med beskjeder i huset. Et trusselbrev skal være skrevet på gebrokkent norsk. I trusselbrevet skal det ha stått at Hagen vil bli drept dersom politiet involveres.
 • Tom Hagen skal ha kontaktet politiet få timer etter først å ha søkt etter og ringt sin kone.
 • Det er ikke kjent om Hagen holdes i Norge eller i utlandet. Ifølge politiet tyder tegn på profesjonalitet.
 • Det er benyttet en digital kommunikasjonsplattform som innebærer at man betaler når man svarer.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt, med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.
 • Torsdag formiddag etterlyste politiet tre menn som skal ha vært sett gående utenfor arbeidsplassen til ektemannen Tom Hagen, i det aktuelle tidspunktet bortføringen skal ha funnet sted.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags