Det sier Kim André Sveen (37) fra Brandbu, som gikk helt til topps i TV 2s managerkonkurranse under Tour de France.

Disse fantasy-konkurransene er svært prestisjefylte og populære. Hele 27.000 var med i årets utgave i forbindelse med verdens største sykkelritt, som ble avsluttet sist helg etter tre tøffe uker.

Med 17.378 poeng var Sveen 220 foran nestemann og over 500 foran tredjemann.

Syklet i Tyskland

Brandbu-mannen har vært på Tour de France to ganger og Giro d'Italia én gang.

– Jeg skulle ned for å se på Giroen i år også, men det ble ikke noe av på grunn av koronaen, sier han.

Sveen sykler en god del selv også, og har årlige utenlandsturer for å tråkke mil etter mil i ukjent terreng.

– Jeg syklet gjennom Tyskland i august, sier den tidligere orienteringsløperen.

– Traff godt på byttene

Sveen har vært med i konkurransen hvert år, og har en topp 20-plassering å skilte med fra tidligere. Ellers har det stort sett gått bare middels bra.

– Jeg fikk en god start, noe som betyr veldig mye, og var nummer elleve etter to etapper. Mot slutten av den første uka lå jeg rundt nummer 300, men jeg klatret tilbake til toppen og tok ledelsen før de tre siste etappene. Den klarte jeg heldigvis å beholde helt inn, sier han om årets deltakelse.

Konkurransen går i grove trekk ut på velge ryttere i forskjellige kategorier og man får poeng ut fra hvor godt de gjør det på de franske landevegene.

Man kan bytte utøvere et visst antall ganger i løpet av de 21 etappene, og i år satset 37-åringen på en litt annen strategi enn tidligere.

– Før har jeg pleid å bytte mange ryttere på én gang, etter å ha fått en dårlig start. Men i år gjorde jeg få bytter om gangen, kanskje én eller to annenhver dag. Og jeg traff stort sett godt med byttene. Men jeg hadde ingen igjen før de tre siste etappene, så det var rimelig spennende selv om det ble ganske store avstander etter hvert, forteller han.

– Det er litt bingo

Han har fulgt med på sykkelsporten siden midten av 90-tallet, og leser og ser ifølge seg selv «ekstremt» mye sykkel.

– Det er den idretten jeg er mest interessert i, og litt peiling har jeg jo. Det må være noe kunnskap i bunn for å vinne en slik konkurranse, men det er også mye tilfeldigheter. Jeg vil si at det er 30 prosent dyktighet og 70 prosent flaks. Litt bingo, mener 37-åringen, som jobber som lærer på Maura.

I tillegg til å vinne et års Sumo-abonnement, en klokke verdt 4000 kroner og en sykkeltrøye fra TV 2 – og en hjelm til 3000 kroner fra sykkelsiden Landevei – følger det mye prestisje med en slik triumf.

– Det aller viktigste er heder og ære blant venner og kjente, sier Sveen, som også var med i en del andre ligaer, som han naturlig nok også vant.

– Jeg blir helt sikkert med neste år også, og håper å kunne kjempe i toppen igjen. Men nå kan jeg senke skuldrene litt, i visshet om at jeg faktisk har vunnet konkurransen.