Gå til sidens hovedinnhold

Kirkestallene på Granavollen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg var på årsmøtet i Granavollen Vel, der stallene var et tema, og mye interessant har dukket opp.

Noe som skjer på alle møter med mye folk, er det som kommer fram i etterkant. Mange har mye fakta som de ikke tok opp (ikke alle vil heve stemmen sin). Men jeg fikk høre en del som skremmer meg, og som jeg gjerne vil nevne. Det er jo for sent når tegningene er ferdige og alt er bestemt.

LES OGSÅ: Anne Marie fikk gladnyhet før påske: – Vi får 400.000 i støtte til restaurering av stallene på Granavollen

  • Pilegrimene som kommer til Granavollen, har ikke stort behov for dusj. De har tilbud på bla. Gjestgiveriet, i driftsbygget til kirkene og i Pilgrimssenteret (handelslagsbygget).
  • Omkledningsrom, var det heller ikke behov for i Stallene. Kirkene blir brukt. Ved arrangement i en av kirkene blir den andre brukt til omkledning. Kommunehus og Pilgrimssenter blir også brukt Det fungerer meget bra.
  • Villcamping ble også nevnt. Og selvfølgelig, stor parkeringsplass, nydelig utsikt, fint turterreng og tilgang til do og dusj. Bedre kan det jo ikke være! Men er det villcamping vi vil ha?
  • Når slik informasjon dukker opp, bør det utredes hvilke behov som faktisk er der, og det må tas med i vurderingen av hva stallene skal inneholde.

Det er doer som det er behov for! For den værende og økende trafikken og turistene på Granavollen.

Les også

Nora (86) husker at hestene sto i kirkestallene: – Brunen fikk en god dott høy å kose seg med

Ved å ta ut omkledningsrom og dusj i det nye anlegget, som det tydelig ikke er behov for, vil det bli plass til å få et klosett til, og en vil unngå en del uønsket bruk av stallene.

Det er jo så viktig at informasjon kommer fram tidlig i prosessen. Det er for sent å angre, og komme med fakta og synspunkter etterpå.

Det er mulig alt dette allerede har blitt lagt fram for de rette personer. Men, det vet ikke jeg noe om, så jeg ville bare si ifra. Jeg har jo hørt dette fra flere som driver, bor og ser hvordan området brukes.

Meningsytring ifra ei som er interessert i Granavollen, og er glad for at det nå ser ut som om gode endringer endelig er på gang.

Les også

Nå blir det toaletter i kirkestallene på Granavollen: – Vi håper det er klart til neste sommer

Kommentarer til denne saken