Kirketjener Åge takket av fra Kirkeringen

Av

Åge Lindahl har vært kirketjener gjennom nesten 20 år, og bistått ved 1239 begravelser, 620 gudstjenester og 159 vielser i Gran sine ni kirker.

DEL

Ditt Hadeland – Også vi i Kirkeringen er veldig takknemlige for alt du har gjort for oss, sa initiativtaker og leder Wenche Rolstad.

Under smil og varm applaus ble en overrasket kirketjener ønsket velkommen inn i Kirkestua, der det var dekket til et festmåltid og velfortjente ord fra inviterte gjester.

– Jeg ansatte deg, og har fulgt deg gjennom alle år, og opplevd deg som en trygg medarbeider, både ute og inne. Vi har sett en person som har jobbet mye og alltid vært å stole på. Du skulle ikke sluttet, men ønsker deg lykke til som pensjonist, sa Roald Braathen. – Du er en person jeg vil karakterisere som hel ved, supplerte Helge Tryggeseth.

For superlativene var mange, og betegnelsen kirketjener ble utvidet til alt fra en engel, solid, støpt i et stykke til Maria Elvestuen fra Barne- og ungdomskantoriet som i sin tale erklærte:

– For oss har du, Åge vært biskopen.

Det var en rørt og glad hovedperson som kunne takke for både Kirkeringens bankremisse, blomster, dikt og gaver på en sommerkveld, hvor gode ord og sang gitt vekselvis med rømmegrøt og spekemat, og toppet med en flott bløtkake.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags