Homokamp?

MANGE: - Svært mange av oss aktive i kriken tror nemlig at Gud har skapt alle heterofile, bifile, homser og lesber med den legning man har. Hun er også kjempefornøyd med det, skriver Helge Tryggeseth.

MANGE: - Svært mange av oss aktive i kriken tror nemlig at Gud har skapt alle heterofile, bifile, homser og lesber med den legning man har. Hun er også kjempefornøyd med det, skriver Helge Tryggeseth.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LESERBREVNorges mest kjente «skjulte» homse – Tooji – har provosert mange med sitt pr-stunt i Frogner kirke nylig. Det sedvanlige samstemte koret av politisk korrekte kommentatorer i riksdekkene og regionale medier gyter ut av seg alle sine fordommer mot kirka.

Ingen av disse ser ut til å forstå at det er nettopp de som hauser opp denne saken fullstendig ut av alle proposjoner. Tooji har vist en grunnleggende mangel på respekt ovenfor kirkerommets hellighet. Jeg, og veldig mange innen kirka, bryr oss overhodet ikke om legningen til denne fyren.

Reaksjonen ville vært eksakt den samme om settingen hadde vært med et heterofilt par. Slikt hører ikke hjemme foran et alter. Så enkelt, og så vanskelig er det. At dette kirkehatet blusser opp hver gang noe i nærheten av sex og legning dukker opp i media må vi kristne bare finne oss i.

Det er prisen å betale for demokratiet, og den betaler jeg med glede. Det som imidlertid er svært problematisk er at en del av kirken, og deres syn på blantt annet homofili, løftes frem som å være nettopp «Den Norske Kirke». Mange lederskikkelser i homobevegelsen går også i denne fella. I sum har det fått sosialantropolog Guri Riksaasen til å si at det er enklere å være skeiv i kirken enn kristen i homobevegelsen. Et tankekors det.

Etterhvert er det mange kommuner, som Gran, hvor man stiller kirkerommet med kirketjener og organist/kantor til gratis disposisjon for velsignelsessermonier ved likekjønnede ekteskapsinngåelser. Hadde vi hatt muligheten til å vie homofile og lesbiske ville vi nok også gjort det, men vår del av kirka tapte foreløpig den kampen på siste kirkemøte. Uansett, denne kampen vil komme igjen og igjen til den er vunnet.

Svært mange av oss aktive i kirken tror nemlig at Gud har skapt alle heterofile, bifile, homser og lesber med den legning man har. Hun er også kjempefornøyd med det. Dette synet er utbredt og både media og homobevegelsen bør i langt større grad erkjenne dette.

Denne Tooji burde skamme seg, og på godt gammeldags vis sies det fra mine hjemtrakter – «Han skulle vært tesnakka». Selvsagt har han gjort dette for å provosere, men like mye tror jeg for å fremme sin karriere. Hvorfor skriver nesten ingen om det? Uansett er de aller fleste i kirka enig om at slikt ikke hører hjemme foran et alter. Like lite som man der skal grille pølser, trene kaniner, dusje, spille dart eller gå på do. Det passer seg ikke.

Forøvrig stiller Åpen Folkekirke til valg med egen liste til bispedømmerådet. Jeg er medlem, og her jobber vi aktivt for at kirken skal møte mennesker slik Jesus gjorde. Sjekk oss ut på nettet. Vår egen Roald Braathen er Hadelands kandidat. Stem han inn og bidra på den måten til en nødvendig modernisering av folkekirka vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags