Trevor Neil var ferdig på jobb mandag ettermiddag da han stakk innom butikken en tur, fremdeles iført arbeidstøy. Da han kom ut igjen i bilen, merket han at politiet fulgte etter ham.

– Neste gang skal jeg ta på meg shorts og jakke med australsk flagg på, sier Neil, til MittLillehammer.no.

Pasient i stjålet bil

Da Neil så at politiet la seg etter ham, fokuserte han på å gjøre alt riktig i trafikken.

– De stoppet meg først ved en rundkjøring, og ba meg kjøre opp på en nærliggende parkeringsplass, forteller Neil.

Han innrømmer at han gjorde seg opp noen tanker på den korte turen med politiet i hælene, og lurte på hva han hadde gjort galt.

Da han fikk stoppet, gikk han ut av bilen og fikk den komiske beskjeden av politiet: Noen hadde ringt dem fra butikken og trodde han var en mentalpasient som hadde stukket av fra «en eller annen plass».

– Det var nok på grunn av arbeidsklærne, og så brukte jeg kanskje litt lang tid i godteriavdelingen, forteller Neil lattermildt.

Da han kom ut av butikken etter handleturen slet han med å få start på bilen så han måtte dytte den i gang. På grunn av dette tror han noen også antok at han hadde stjålet bilen.

Han viste politiet legitimasjon, samt visittkortet til den nye klinikken han har åpnet i Lillehammer for å bevise sin uskyld. Neil sier han følte seg trodd relativt fort, men at han ikke helt visste hvordan han skulle motbevise at han var en mentalpasient.

– Vi blir stoppet for ett og annet i Australia også, men ikke så ofte for å være mentalpasient, sier han.

LES OGSÅ: Mindreårig gutt etterforskes etter uforsvarlig kjøring med passasjer i bilen


– På tide jeg introduserer meg selv

Trevor Neil har jobbet med gatebarn i Kenya og skulle til Vietnam da korona stengte landegrensene. Det endte med at han kom til Lillehammer i stedet, og åpnet en klinikk her. I løpet av det siste halve året har han ikke fått muligheten til å bli kjent med så mange, så etter episoden med politiet delte han denne statusen på Facebook.

Så jeg stakk innom butikken en kjapp tur på vei hjem fra jobb i dag, fortsatt ikledd arbeidstøy. Måtte bare få meg noe å spise etter en lang arbeidsdag. Ble stoppet av politiet i bilen på vei hjem, da det var noen som hadde ringt å trodde at jeg hadde rømt fra «noen plass». Det er kanskje på tide at jeg introduserer meg. Jeg er ny kiropraktor i byen. Jeg er ikke en mentalpasient, jeg er bare fra Australia.

Hender meldere legger på litt

Politisjef Terje Krogstad bekrefter at de fikk en melding på Neil mandag. En ekstern melder ringte inn og fortalte om en mann som parkerte og gikk sjanglende inn i butikken, iført sykehusklær eller pasientklær.

– Når vi får en sånn melding må vi jo sjekke det ut, men her var både papirer og promilletest i skjønneste orden, forteller Krogstad og legger til:

– Det hender jo at meldere legger på litt.