Gå til sidens hovedinnhold

Kjell Haga: Et juleminne

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjør ikke mot andre det du vil at andre ikke skal gjøre mot deg. (I hvert fall ikke julaften.)

Vi er inne i årets kaldeste og kanskje koseligste måned. Som barn hadde vi store forventninger til julen. Vi som er så heldige å ha barnebarn rundt oss ser at de også gleder seg til jul, men julegaveønskene er nok noe annerledes enn da vi vokste opp på 40- og 50-tallet.

Nå er det dataspill, Ipod, mobiltelefon, Hello Kitty, dyre merkeklær og så videre som står på ønskelisten. Vi fikk kanskje et par hjemmestrikkede votter eller strømper. Var vi riktig heldige så fikk vi en bok. Jeg har et minne fra det året jeg fylte seks år.

Mine storebrødre på henholdsvis 13 og 16 år ville ha litt moro med den «teite» lillebroren sin som nok ikke alltid var like snill og grei.

Under juletreet lå det en lang fin pakke og på merkelappen sto det:

Til Kjell

Fra John og Ole

Hele dagen hadde jeg gått og sett på pakkene, men turte selvsagt ikke å kjenne på dem. Vi måtte vente til etter middagen var fortært og oppvasken var unnagjort. Deretter måtte vi gå rundt juletreet før det endelig ble klart for utdeling av julegaver. Alle fikk sine gaver, også jeg, og alt var fryd og gammen. Men da jeg til syvende og sist endelig fikk den lange fine pakken ble gleden forvandlet til utrøstelig sinne. Da jeg pakket ut og så at det var riskvister var julekvelden ødelagt for meg. Det var jo et symbol på at jeg ikke hadde vært «snill gutt» hele året og at de nå ville ha «hevn».

Riskvistene ble kastet langt vekk og jeg la på sprang vekk fra de andre ... Tankekors ... Ikke gjør noe på julekvelden som kan være med å ødelegge gleden for barnebarna.En god jul ønskes dere alle!

Det er gått ni år siden jeg skrev dette innlegget på min Facebook-side. Barnebarna er ikke små lenger, men det er like aktuelt i 2019 som i 2010.

God jul til alle Hadelands lesere!

Kommentarer til denne saken