Gå til sidens hovedinnhold

Klart for ny rekord

Nå er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no.

Ditt Hadeland

Fra 1. juni kan alle 1.-7.klassinger i Lunner kommune være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge.

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, i fjor deltok over 130 000 barn. Målet er flere i år.

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no.

Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får poeng for hver leste side.

– Sommerles.no er for barn i 1.–7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve.

– I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket.

Kule premier

På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser.
Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie og dermed øke lesekompetansen i en periode der den vanligvis svekkes.

Antall sider

Når man er ferdig med en bok, søkes den opp via boksøket og registreres som lest. For hver leste bok får deltakeren XP (poeng) basert på antall sider i boka og de vil etterhvert gå opp i level. Barna samler opp XP på mange forskjellige måter, som ved å løse oppgaver knyttet til det nye spillet, stikke innom biblioteket for å hente ukens kodeord og ved å lese/lytte til Sommerlesfortellingen. Hvert level krever mer XP enn det forrige, slik at det er enkelt i starten og blir mer utfordrende etterhvert. Alle skal kunne klare å oppnå level 10 og de fleste oppnår også level 20. Det er ingen øvre grense for hvor høyt opp i level man kan nå.

Antall stjerner

Når du registrerer en bok får du også mulighet til å si hva du synes om boka. Å skrive en liten bokanmeldelse er valgfritt, men alle må gi antall stjerner og krysse av for noen forhåndsbestemte kategorier, for eksempel om de synes boka var morsom, trist, spennende, kjedelig, lærerik osv.

Lunner kommune

Per 2. juni var det allerede 12 personer som har registrert seg som deltakere. I 2019 var det i Lunner kommune totalt 124 som deltok på sommerles, i år håper vi på at enda flere deltar.
I år som tidligere år har vi tenkt å ha en avslutning for alle barna som deltar, følg med på vår hjemmeside og facebookside for mer informasjon.
I tillegg til underholdning trekker vi trekker premier blant deltakerne. Vi kan friste med bokpremier, gavekort og gratisbilletter på Brandbu kino.


– Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.
– Sommerles ledes i 2020 av Viken fylkesbibliotek.

Kommentarer til denne saken