Steinhusets Venner ble stiftet den 29. april 1971. I sin 50-årige historie har venneforeningen arbeidet for å holde Steinhuset i hevd, og har i den perioden arrangert omkring 400 kulturkvelder i Steinhuset.

Arrangement med musikk, foredrag, teater og kunstutstillinger. Varemerket har vært allsidighet og kvalitet.

Hva er da bedre enn en jubileumskonsert med morgendagens stjerne.

Stjerne

Tirsdag 30. november kommer Alma Serafin Kraggerud sammen med sin far Henning Kraggerud og pianist Natallia Papova.

Det er Alma som er kveldens hovedaktør, men regner med vi også får høre Henning Kraggerud alene eller sammen med Alma.

Alma Kraggerud er født i 2006 og begynte å spille fiolin da hun var fem år gammel. Bare ni år gammel hadde hun sin orkesterdebut som solist med Kringkastingsorkesteret i anledning kong Haralds 25-års jubileum som konge.

Hun har senere spilt med blant annet Stavanger Symfoniorkester, Arctic Philharmonic og Forsvarets Stabsmusikk. Hun har vunnet første pris i tre norske konkurranser og andre plass i Unge Talenters Internasjonale fiolinkonkurranse.

Alma har studert med Sigyn Fossnes, Alf Richard Kraggerud og Soon-MiChung. Hun har allerede komponert flere egne stykker og er kjent for å berøre sitt publikum med en helt særegen musikkformidling, full av sjel.

Akkompagnement

Som akkompagnatør har Alma med seg Natallia Papova. Hun har siden 2007 vært ansatt som akkompagnatør ved Barratt Due Musikkinstitutt. Har en mastergrad i soloutøving fra Norges musikkhøgskole i Oslo. I løpet av karrieren har hun turnert og spilt konserter både som solist- og kammermusiker i en rekke europeiske og asiatiske land.

Fiolinisten Henning Kraggerud er en av Skandinavias mest ettertraktede utøvere. Han spiller også bratsj, og er en prisbelønnet kammermusiker. I tillegg er han dirigent og komponist med mer enn 200 verker på merittlisten. Kraggerud har opptrådt som solist med mange av verdens fremste orkestre og har samarbeidet med mange høyt profilerte dirigenter og utøvere.

Alle er velkomne. Medlemmer i Steinhusets venner kan bestille to plasser på sitt medlemskap på e-post amundbo@online.no. Billetter i døra.