Konserten vil bli en blanding av nordiske sanger og mer kabaret basert musikk. En frisk blanding av Grieg, Sibelius, Heise, Britten, Porter og Weill. Med litt flaks får vi kanskje høre «The Girl in 14 G» av Tesori.

Beate Mordal er en ny stjerne på den norske sopranhimmelen. Hun begynte med jazzsang, men ble introdusert til klassisk sang og opera og veien gikk til Operaakademiet i København. Våren 2015 fullførte hun utdannelsen, og før hun ble ferdig debuterte hun som Papagenai «Die Zauberflöte» av Mozart, ved Den Kongelige Danske opera.

Samme sommer ble hun engasjert som Lenai den moderne a cappella operaen SVADBA under festivalen i Aix-en-Provence, og turnerte med denne operaen i Europa, sesongen 16/17.

Beate er blitt en ettertraktet konsertsanger, og har samarbeidet mye med barokkensemblet Camerata Øresund i København og sunget repertoar som Messias av Händel, Gloria av Vivaldi, Arianna i Il Giustino av Vivaldi. I 2019 ble hun tildelt tittelen «Artist in residence» for Bergen Nasjonale Opera, som varte over 20/21 sesongen.

Hun har akkurat avsluttet sin rolle i «Den glade enke» som har gått i Bergen denne våren, og til høsten spiller hun hovedrollen Maria i Bernsteins «West Side Story» i en stor produksjon på Det kongelige Teater i København.

Ivar Anton Waagaard er førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole. Han har turnert i USA, flere europeiske land og over hele Norge. Han har opptrådt flere ganger på Festspillene i Bergen, og ellers på Nordlysfestivalen, Oslo kammermusikkfestival, Vestfoldfestspillene, Vinterfestspillene på Røros, Olavsfestdagene, Kristiansund operafestuke, Trondheim kammermusikkfestival, Festspillene i Harstad og Nordland Musikkfestuke.

Han har spilt konserter med Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Truls Mørk, Aage Kvalbein, Randi Stene, Elisabeth Nordberg Schulz, Per Vollestad, Isa Gericke, Aage Kvalbein, og vært med på et hundretalls radio/TV innspillinger, flere titalls plateinnspillinger, samt innspillinger av musikk til filmer, radioteater og TV-teater, og vært orkesterpianist i KORK en rekke ganger.

I tolv år var Waagaard fast akkompagnatør på Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse, og han har vært repetitør på Statens Operahøyskole, Statens Teaterhøyskole og Den Norske Opera.

Waagaard har stor sjanger-bredde, og har også vært pianist ved musikaler, kabareter, revyer og musikkteater, og hatt konserter med artister som Mari Maurstad, Hildegunn Rise, Kari Bremnes, Lars Klevstrand, Geirr Lystrup, Olle Adolphson, Maj Britt Andersen, Inger Lise Rypdal og Jannike Kruse, m.fl.

Han har vært flere ganger i Steinhuset på tidligere arrangement, og har imponert oss med sin allsidighet, sitt spill og sitt lune vesen.

Velkommen til Steinhuset mandag 23. mai.