Magnus Tuv Myhre hadde en klar målsetting om å ta medalje på 5.000 under helgens NM.

Han la da også avgårde med en offensiv innstilling og dro opp en solid åpningsfart, hvor han lå i tet og dro til passering halvveis med rundetider mellom 66 og 68 sekunder.

Ville ha fart

– Jeg ønsket å holde god fart, og hadde bestemt meg for å dra de første rundene. Det var ikke de beste vindforholdene, og det blåste opp mot 3–4 sekundmeter. Det gjorde at det ble tyngre enn jeg hadde sett for meg på forhånd. I ettertid burde jeg ikke dratt feltet så lenge. Det tappet krefter, fastslår Magnus til Ringerikes Blad.

Han er brukbart fornøyd med gjennomføringen – men har ifølge han selv levert bedre taktisk.

Mellomfornøyd

– Enkelt sagt; ikke misfornøyd, men heller ikke fornøyd. Det er medaljen som er dagens beholdning. Det er gøy å ta NM-medalje. Det var jo målsettingen før jeg kom til Kristiansand.

– Jeg har fortsatt igjen to år i juniorklassen, så jeg har ikke gitt opp gullet, legger han til med et lurt smil.

Magnus er ikke direkte overrasket over at en annen Magnus (Gjerstad) ble mannen å slåss mot på slutten.

– Han studerer også i Trondheim, og jeg har trent litt med han. Jeg visste at han var bra til å spurte, så avslutningen hans kom ikke som noen bombe, mener hadelendingen, som omtales som årets komet på langdistansene etter en rekke sterke løp og personlige rekorder.

Kanskje 5.000 og 10.000 i senior-NM

Nå er neste mål å delta i senior-NM i Bergen om en måned.

– Jeg skal legge inn en treningsperiode framover, og så får jeg etter hvert avgjøre om jeg løper både 5.000 og 10.000 i Bergen. Nå blir jeg hjemme en uke til, før jeg reiser til Trondheim for å fortsette studiene på NTNU, og kombinere med god løpstrening, sier Magnus Tuv Myhre.

På de siste rundene fikk Magnus besøk av løpere som ville være med i medaljekampen, og det ble rykket flere ganger av dem som kom opp.

Skikkelig gullduell

Magnus ga seg imidlertid ikke, og kjempet knallhardt for seieren.

Det skulle vise seg at det skulle bli en skikkelig «Magnus-duell» om sølvet. På oppløpet lå overraskelsesmannen Magnus Gjerstad fra Bergen meteren foran Magnus Tuv Myhre.

Det så et øyeblikk ut til at «vår» Magnus skulle komme opp og forbi, men det endte til slutt med en knapp seier til Magnus fra Bergen, hvor klokkene viste 14.10,07 og 14.11,09. Gjerstad perset for øvrig med åtte sekunder i NM-løpet!

De to var fem meter foran nummer tre, Jonathan Vedvik fra Tønsberg, som fikk sluttiden 14.12,53.