Gå til sidens hovedinnhold

Kondistreninga Harestua utvider tilbudet

Kondistreninga Harestua er et gratis tilbud om fellestreninger med fokus på treningsglede.

Ditt Hadeland

– Vi har per i dag tre trenere, og vi er på jakt etter flere, forteller en entusiastisk Anne Woldmo.

Kondistreninga Harestua er et dugnadsbasert tilbud fra den ideelle organisasjonen Norsk organisasjon for kondisjonsidrett (Kondis). Deltakelse på Kondistreninga Harestua er gratis og åpen for alle, uansett grunnform. De møtes hver torsdag på Shell Harestua kl. 18.30, og enkelte lørdager.

Over all forventning

Kondistreninga Harestua ble stiftet i april 2020, og timingen kunne vel neppe vært verre. Likevel har det gått over all forventning, med mange fornøyde deltakere og et godt sosialt fellesskap.

De tre trenerne Lindy Aasgaard, Jørgen Nordahl og Anne Woldmo forteller om flotte aktiviteter som har blitt gjennomført i 2020 slik som utallige fellestreninger med ulike intervaller, rolige langturer, Kondislandskamp, Mylla rundt, sommerfest, Styrkelørdag, kondisløp på Harestua i kontrollmålt løype, formtester, og mye mer.

Bildeserie

SE BILDENE: Myllavannet rundt

Alt har blitt gjennomført med fokus på det sosiale, og mestringsfølelse for alle.

I perioder har enkelte treninger blitt gjennomført som såkalt virtuelle treninger, altså ikke fellestreninger på grunn av Korona-restriksjoner. Kondistreninga Harestua tar smittevernet på alvor, og har en god dialog med Lunner kommune.

– Vi ser at en del nok er litt bekymret for om de er «gode nok» til å bli med på fellestreninger, men alle er gode nok uansett grunnform, sier trenerne. Det er ingen som trenger å trene i forkant for å bli med i dette gode fellesskapet. Kondistreninga Harestua er lagt opp slik at det vil passe for alle forteller de. Det viktigste er å få seg en time i frisk luft i et sosialt fellesskap, og vi tilpasser til alle nivåer understreker Anne.

Les også

Spreke lokale løpere debuterte på maraton

Sosialt og gøy

Både unge og gamle, kvinner og menn, elitemosjonister og de som foretrekker mer rolige aktiviteter, de som sliter med dørstokkmila og de som spretter av gårde, er velkommen til Kondistreninga Harestua.

Det er ikke krav om at man må være medlem av Kondis for å delta på aktivitetene. Anne oppfordrer leserne til å gå inn på hjemmesiden til Kondis, fordi der er det mange interessante artikler og mye annet godt stoff relatert til kondisjonsidrettene.

Trenerne forteller at de gleder seg til mange ulike aktiviteter i 2021, og de håper at riktig mange nå hopper ned av gjerdet og faktisk blir med.

– Det er ikke farlig, bare veldig sosialt og gøy, avslutter de med et smil.

Les også

Vellykket generalprøve

Kommentarer til denne saken