Gå til sidens hovedinnhold

Hadelandsdame på slottsfest: - Jeg håper å bli invitert neste år ogå

Artikkelen er over 4 år gammel
Anne Tingelstad Wøien på slottsfest

Både fravær på Stortinget og jakten på Pokémons var tema da Kong Harald holdt tale på slottet torsdag kveld. Anledningen var den årlige middagen der stortingsrepresentantene inviteres til kongen og dronningen.

Anne Tingelstad Wøien fra Gran sitter på Stortinget for Senterpartiet, og var til stede under middagen. Hun entret slottet sammen med Henrik Asheim fra Høyre. Tingelstad Wøien hadde på seg en lang cerisefarget kjole med detaljer i sølv som matchet skoene.

Tingelstad Wøien forteller at hun kjenner sin bordkavaler godt. De sitter i samme komité på Stortinget.

– Vi er ofte uenige i sak, men gode venner likevel. Middagen på slottet var som alltid en fin kveld. Det var god mat, god mat og hyggelig selskap ved bordet, sier Tingelstad Wøien til Hadeland.  Hun satt mellom en representant fra Kristelig Folkeparti og en fra Fremskrittspartiet.

Spennende måned

Stortingsrepresentanten står foran en spennende måned. Nominasjonskampen er ikke avgjort, og hun utfordres av Ivar Odnes som også ønsker å trone på toppen av Sp-lista i Oppland. Senterpartiet avholder sitt nominasjonsmøte på Otta i slutten av november.

– Blir dette din siste fest på slottet?

– Jeg håper selvsagt at jeg blir invitert neste år også, men det er ikke på grunn av middagen på slottet at jeg ønsker meg en ny periode på Stortinget. Det er fordi jeg ønsker å kjempe mot sentralisering og byråkratisering, og jobbe for levende landbruk og gode tjenester nær folk slik at slik at vi kan leve gode liv i alle lokalsamfunn, sier Tingelstad Wøien.

Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud deltok ikke på middagen i år. Hun er på FN-besøk i New York.

Kongen holdt tale

Det er tradisjon at kong Harald holder tale for sine gjester.

I sin etter hvert vante lett fleipete tone, skuet kongen både tilbake og framover i tid.

Kongen tok opp kongeparets 25 år ved tronen og kikket tilbake på de mange aktivitetene som har funnet sted i Slottsparken de siste året, blant annet barneskirennet som ble arrangert der i vinter.

– Til og med en helt spesiell filmvisning ble det anledning til.

 

Høstet latter

– Det vi derimot ikke var klar over, er at Slottsparken huser mange attraksjoner som gir gode poeng i Pokémon GO. Til glede for Stortingets representanter, slik jeg har skjønt det, sa kongen og høstet latter fra politikerne.

Venstre-leder Trine Skei Grande ble fotografert under den åpne høringen om Forsvarets langtidsplan i Stortingets utenriks- og forsvarskomité mens hun spilte Pokémon GO. Og statsminister Erna Solberg selv benytter ledige stunder til å samle Pokémon-poeng.

Vil ikke ha gjerder

Kongen nevnte ikke asylsituasjonen konkret, eller byggingen av grensegjerdet i Finnmark som skal bidra til å kontrollere asylankomstene. Men han avsluttet slik før han utbrakte «Stortingets og fedrelandets skål».

– På ulikt vis har vi svært gode minner fra alle arrangementene i dette jubileumsåret. Noe av det som likevel er felles, er opplevelsen av at vi alle fortsatt kan møtes – under en åpen himmel og uten gjerder mellom oss. La oss håpe at vi kan fortsette slik. (©NTB)

Kommentarer til denne saken