Gå til sidens hovedinnhold

Konsert i Nikolaikirken på Granavollen torsdag 30. juli - Aasmund Olavsson Vinje og Edvard Grieg

Ditt Hadeland

«Her har Musik og Digt i inderlig Forening arbeidet sig op til en så storstilt Pathos at jeg ikke ved noget Sidestykke dertil i hele Sanglitteraturen», skrev den norske komponisten Johan Svendsen om en av sangene i Edvard Griegs opus 33 – «Vinje-sangene».
Grieg oppdaget at hans kunstnersinn absolutt var i slekt med Vinjes. Han komponerte musikk til de 12 diktene i rekordfart fra 28. april til 7. mai 1880! Blant sangene er det flere godt kjente, som Våren, Ved Rondane og Gamle mor.
Vi vil med denne konserten gi en hyllest til Aasmund Olavsson Vinje, som døde på Granavollen 30.juli 1870, - og som inspirerte Edvard Grieg til å skrive så vidunderlig musikk. Før konserten blir det diktlesning og bekransning av Vinjes bauta utenfor Nikolaikirken,- ved Hadeland dialekt- og mållag og Kirken i Gran.

Sangeren Kristin Bjerkerud, som er bosatt i Gran, har gledet mange med sin vakre sang og gode musikalske tolkninger. Hun er freelance sanger, klassisk skolert og crossoverartist, lyrisk sopran som har et repertoar som spenner fra rolige viser, klassisk musikk til rock og pop. Hun har vært medlem i Den Norske Operas kor, vært deltaker i «Beat for beat», i Kjempesjangsen, hatt egne konserter i inn- og utland, hun har arrangert egne julekonserter i flere år, og hun har vært solist ved mange forskjellige anledninger, bl.a. i Hadeland Janitsjar sine muical-oppsetninger.
Marit Wesenberg er ansatt som kantor i Gran, utdannet ved Agder Musikkonservatorium, og har bodd i Røykenvik siden 2004.
Pga korona-pandemien er det begrenset med plasser i kirkene.
Vi anbefaler å forhåndsbestille billetter.
For smittesporing, må alle som kommer til konserten skrive navnet sitt på en liste.
Konserten støttes av Kulturrådet og Gran Kommune.
Arrangør: Gran Kirkelige Fellesråd.

Kommentarer til denne saken