Gå til sidens hovedinnhold

Konsert på Granavollen: Orgelbrus og klokkeklang

Ditt Hadeland

Søndag 2. august ønsker vi velkommen til orgelkonsert med Natalia Medvedeva i Nikolaikirken på Granavollen. I tillegg vil Kari Røken Alm fortelle om kirkeklokkenes historie, tradisjon og bruksområde.
Kveldens orgel-program er musikk som er skrevet med inspirasjon av kirkeklokker og andre klokker. Slik orgelmusikk blir ofte kalt Carillon. Det blir musikk av bl.a. Langlais, Bach, Dubois, Young og Schnittke.
Carillon er et instrument med mange kirkeklokker i forskjellige størrelser. Verdens største instrument! En som spiller musikk med mange kirkeklokker, blir kalt klokkenist. Vi har flere profesjonelle klokkenister i Norge – både i kirketårn og i rådhustårn. Og klokkene har inspirert til mye forskjellig orgelmusikk.
Natalia Medvedeva er opprinnelig fra Karelen i Russland. Hun har vært ansatt som kantor i Gran siden januar 2020. Hun studerte orgel på Universitetet i Bergen, og har fått bachelor- og mastergrad som utøvende musiker.
Kari Røken Alm er ansatt som kulturarbeider og kirketjener i Søsterkirkene (Mariakirken og Nikolaikirken). Hun har store kunnskaper om kirkene og Granavollen. Gjennom hele året møter hun mange grupper med turister i kirkene. De får oppleve hennes gode formidlingsevne, kunnskaper og fortellerglede.
Pga korona-pandemien er det begrenset med plasser i kirkene.
Vi anbefaler å forhåndsbestille billetter.
For smittesporing, må alle som kommer til konsertene skrive navnet sitt på en liste.
Konserten støttes av Kulturrådet, Gran Kommune.
Arrangør: Gran Kirkelige Fellesråd.

Kommentarer til denne saken