Gå til sidens hovedinnhold

Klassisk konsert i Jevnaker kirke

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag 11. februar arrangeres det kveldskonsert i Jevnaker kirke. Konserten er et samarbeid mellom organisasjonen Ad fontes og Jevnaker menighet. Ad fontes betyr «til kildene», og organisasjonen er et akademi for musikk og liturgi.

Programmet for konserten er Maurice Duruflés «Missa cum Jubilo». Duruflés produksjon er forholdsvis liten, men ifølge arrangøren utsøkt. Han har nesten utelukkende skrevet kirkemusikk, sterkt influert av gregorianikken. Det mest kjente er Requiem-messen, den mindre kjente er «Missa cum jubilo» for mannskor og orgel

– Dette er et strålende stykke musikk som er meget krevende for utøverne. Orgelstemmen er meget virtuos, og forutsetter et virkelig førsteklasses instrument, får vi opplyst fra arrangørene.
Konserten i Jevnaker er en del av innvielsesåret til kirkens store nye orgel fra Carsten Lund i Danmark, og her vil dette praktfulle instrument virkelig komme til sin rett. Konserten vil også inneholde vesentlige deler av det gregorianske repertoaret fra formiddagens høymesse i Bragernes kirke. Medvirkende på konserten er Koret Consortium Vocale, Anders E. Dahl på orgel og dirigent Terje Kvam.

Kommentarer til denne saken