Den sprer seg også i Gran. Det som er merkelig er at det er mange personer som nekter å la seg vaksinere. Den største motstanden er at vaksinen kan føre til en snarlig død. I de fleste butikker og andre plasser der folk oppholder seg i «samlet flokk» er det omtrent ansiktsavstand med de fleste som er til stede – og smitten sprer seg.

Er det virkelig så vanskelig og forstå at det er viktig å vaksinere seg. Det er en måte å unngå og bli smittet på. Dette er å holde avstand på to meter. En meter er for lite, vaske seg ofte på hendene enten med såpe, eller med alkoholholdig væske. Det som er det verste er at det fra kommunenes side kun kommer anbefalinger. Er det ikke mulig at folk tenker selv, nei det er ikke mulig, da anbefalinger blir oppfattet som at vi kan gjøre som vi vil. Om vi blir smittet eller smitter andre personer bryr vi oss ikke om.

Nå må ordfører og kommunestyret komme med et klart og forståelig forbud (ikke i morgen, men i dag), at personer som kommer inn i butikker, eller andre forsamlingslokaler skal bruke munnbind og rense hender med spritholdig væske, helst med et innhold på over 90 % alkohol. Dette med bruk av munnbind må også omfatte skoler, busstrafikk og jernbane reiser. Når jeg først er på helsefarlige forhold ber jeg alle som fyller drivstoff bruke plasthansker, da det på en drivstoffpumpe kan oppholde seg millioner av farlige bakterier. Her må jeg rette en stor takk til bensinstasjonen vi har i Vassenden. Ved fylle-steder er det hansker du skal bruke og innenfor døren er det plassert en hånddispenser. En slik dispenser er det i de fleste butikker, men de fleste går forbi og har fortsatt god samvittighet.