Til sammen 33 korps og omlag 1000 musikanter skal spille sitt innøvde konkurranserepertoar, fordelt på flere divisjoner og klasser i løpet av helgen.

Hedmarks-og Opplandsmesterskapet er for mange korpsmusikanter et av sesongens høydepunkt, der korps fra hele regionen møtes for å spille for hverandre og treffes gjennom felles interesser. Det er alltid god stemning på våre konkurranser, og musikantene er ivrige støttespillere for hverandre, framfor å være bitre konkurrenter, sier Botolv Gjeldaker, daglig leder i Norges Musikkorps Forbund Hedmark/Oppland i en pressemelding fra arrangøren. Moen musikkforening og Brandbu skolekorps er tekniske arrangører.

Generalprøve

For mange korps er den årlige regionkonkurransen på seinvinteren et viktig mål og motivasjonsfaktor, som sørger for god musikalsk utvikling gjennom sesongen. I tillegg er det for flere av voksenkorpsene en god generalprøve til NM Janitsjar den første helgen i april, der flere av korpsene fra Hedmark og Oppland deltar årlig.

Hadeland Janitsjar og Jevnaker ungdomskorps skal konkurrere i Trondheim helgen etter innlandsmesterskapet.

 

Skole- og voksenkorps

På årets Hedmarks-og Opplandsmesterskap konkurrerer skolekorpsene med janitsjarbesetning i tre divisjoner, og brass-skolekorpsene har en divisjon. Voksenkorpsene i janitsjarklassen er fordelt over tre divisjoner. Voksenkorpsene med brassband-besetning hadde sin regionkonkurranse i februar, der Jaren Hornmusikkforening stakk av med seieren.
Det vil blir musikkaktivitet fra morgen til kveld både lørdag og søndag, og konkurransen er åpen for publikum.

I klassen for skolekorps deltar Gran jente- og guttekorps og Brandbu skolekorps fra Hadeland.

NMF Hedmark/Oppland er en av 8 regioner i NMF. NMF Hedmark/Oppland organiserer 168 korps og drøyt 5000 musikanter og drillere.

LES OGSÅ: Brassgull til Brandbu

LES OGSÅ: