Gå til sidens hovedinnhold

Maren (86) – en «evig tigger» på stand for kreftaksjonen

Artikkelen er over 3 år gammel

Maren Skari (86) er blant mange kvinner i bygdekvinnelag som fredag og lørdag samler inn penger for årets «Krafttak mot kreft».

Krafttak mot kreft

Maren er medlem i Brandbu bygdekvinnelag og har vært det lenge. Det het bondekvinnelag da den aktive 86-åringen ble medlem på 1960-tallet.

– Jeg har stått og samlet inn penger for mange slags aksjoner og formål opp igjennom årene. Jeg er en «evig tigger», sier Maren med et smil.

Fredag sto hun med innsamlingsbøsse for kreftaksjonen innenfor døra til Coop i Brandbu.

Aktiv dame

– Vi står på Coop, Kiwi og Spar i dag. Lørdag står vi på Coop og Kiwi. Vi vil ikke «konkurrere» med Frelsesarmeens bøssebærere på Spar lørdag, forteller Maren.

Hun deler også ut kort til de som vil bruke Vipps.

– Mange bruker ikke kontanter lenger, tilføyer hun.

Maren Skari er aktiv, også i seniordans, og er med og danser i både Brandbu og Gran.

– Jeg kjører fortsatt bil og det er godt å komme seg ut. Å stå her er koselig, jeg prater med folk og har uansett sånt å gjøre, forteller Maren.

Hele Hadeland

Fredag og lørdag står bygdekvinner på stand både i Brandbu, Gran og Jevnaker.

FAKTA:

Krafttak mot kreft 2018

Hvert år får over 32.000 mennesker i Norge kreft. Moderne kreftbehandling redder heldigvis livet til mange. Faktisk overlever to av tre kreftpasienter i dag.

Men både for overlevere og de som lever med uhelbredelig kreft kan den tøffe behandlingen ha en høy pris: De får senskader etter behandlingen, og livet blir ikke det samme som før de fikk kreft. 

For mange av de som overlever sin kreftsykdom, gjenstår kampen om å bli frisk.

Derfor er temaet for Krafttak mot kreft i 2018 senskader av kreftbehandling. Målet er åsamle inn mellom 40 og 50 millioner kroner, slik at de som har vært igjennom en tøff kreftbehandling skal få et best mulig liv.

Kilde: www.kreftforeningen.no

– Vi står på Rema, Smietorget, Granstunet, Kiwi og Coop både fredag og lørdag, opplyser Karen Velsand Skogstad, som fredag sto med bøsse på Granstunet.

Kommentarer til denne saken