Russen lover ny rekord i årets Krafttak mot kreft

KLARE (SNART) FOR AKSJON: Emma Gustavsen Rolfsnes, Monica Aschim Kornum, Linda Eidsand Skiaker, Solveig Sæthre og Lise Molden Stensrud.

KLARE (SNART) FOR AKSJON: Emma Gustavsen Rolfsnes, Monica Aschim Kornum, Linda Eidsand Skiaker, Solveig Sæthre og Lise Molden Stensrud.

Artikkelen er over 1 år gammel

Russen ved Hadeland videregående skole stiller også i år med frivillige til Krafttak mot kreft 17. mars. De satser på å bidra til ny innsamlingsrekord på Hadeland.

DEL

Russen er en viktig bidragsyter når det gjelder oppmerksomhet rundt aksjonen og som bøssebærere aksjonsdagen 17. mars.

– Vi skal også ha et eget kick-off for aksjonen 7. mars. Og i år setter vi innsamlingsrekord, forteller Emma Gustavsen Rolfsnes, Solveig Sæthre og Lise Molden Stensrud, som er med som aksjonssjefer for russen.

Fredag møtte de Linda Eidsand Skiaker, innsamlingskoordinator for Kreftforeningen i Gran og Lunner og Monica Aschim Kornum, koordinator ved Jevnaker frivilligsentral. Frivilligsentralene på Hadeland er igjen sentrale under innsamlingsaksjonen.

Trenger flere i Lunner

– Vi trenger spesielt flere bøssebærere og rodeledere i Lunner. Ta gjerne kontakt med meg eller frivilligsentralene om at du kan stille, oppfordrer Linda Eidsand Skiaker.

Det er også mulig å ta kontakt og finne info via Facebook. Årets tema for Krafttak mot kreft er kreftformer med lav overlevelse.

I dag overlever sju av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller, ifølge Kreftforeningen. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Krafttak mot kreft

Hvert år får nærmere 34.000 nordmenn kreft. Det vil med andre ord si at hver dag får over 90 personer en kreftdiagnose i Norge.

I Hedmark og Oppland rammes 2758 av kreft (Kreftregisteret 2017).

Kreftforskning har bidratt til at syv av ti nordmenn overlever kreft, og blant noen kreftformer overlever så mange som ni av ti.

Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og mindre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Derfor trengs det mer forskning på disse kreftformene.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens bøsseaksjon og blir gjennomført for 14. år på rad.

I årets aksjon samler vi inn penger til forskning for at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging. 

Over 20.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene. I Hedmark og Oppland vil  russ ved 29 skoler være i aksjon, i tillegg til Bygdekvinner, Bygdeungdomslag, diverse lag og foreninger.

Kilde: www.krafttakmotkreft.no

Forandrer alt

Kreftforeningen ønsker med årets Krafttak mot kreft å endre denne alvorlige situasjonen. Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

KRAFTTAK MOT KREFT: Årets kreftaksjon og innsamling skjer 17. mars.

KRAFTTAK MOT KREFT: Årets kreftaksjon og innsamling skjer 17. mars.

– Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt – både for den som er syk og de som er rundt. Å få vite at man får leve videre, er den aller beste følelsen i livet. Den følelsen vil vi at flere skal få oppleve, skriver Kreftforeningen som bakgrunnsinformasjon om årets aksjon.

LES OGSÅ:

Blant kreftformer med lav overlevelse er lungekreft, bukspyttkjertelkreft, glioblastom, spiserørskreft, galleblærekreft, leverkreft, magekreft, eggstokkreft og beinmargskreft.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.