Sponser sykkelturen

SPONSER: Rune Finkelsen og Ola Heggen i Solifer Polar sørger for at syklistene har vogn og bobil å sove i på turen.

SPONSER: Rune Finkelsen og Ola Heggen i Solifer Polar sørger for at syklistene har vogn og bobil å sove i på turen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Solifer Polar AS i Mohagen sørger for at de fire som skal sykle 560 mil for kreft- saken får følge av campingvogn og bobil.

DEL

MOHAGEN: Roy Larsen (61) fra Jaren (fra venstre), Sverre Berg (59) fra Roa, Arne Moksnes (59) fra Jaren og Tor Erik Seiersten (65) fra Moen legger 15. august ut på len sykkeltur fra Kirkenes, gjennom hele Norge og videre til Orihuela i Spania. Turen er beregnet å ta 40 dager. Det betyr forholdsvis lange dags-etapper.

Moksnes har selv fått en kreftdiagnose som er yrkesrelatert, og han har sluttet i jobben som brannsjef for å gjøre andre ting som gir livet mening. Målet er å samle inn penger til kreftsyke barn, og innsamlingen har allerede startet.

– Viktig å støtte

Firmaet Solifer Polar AS i Mohagen støtter innsamlingen med 1000 kroner per forhandler de leverer vogner og bobiler til. Totalt blir det rundt 20.000 kroner. Men de synes også det er viktig å støtte de fire som skal sykle.

– De har planer om å bruke 200.000 kroner fra egen lomme for å gjennomføre dette. Det synes vi er for galt. Derfor skal vi stille en campingvogn til disposisjon på ture fra Kirkenes og hit. Videre fra Hadeland til Spania stiller vi en bobil til disposisjon, forteller daglig leder Ola Heggen.

Gir pusterom

Han legger til at de synes det er et fint tiltak å støtte. Pengene som blir samlet inn går i sin helhet til Aktiv mot krefts aksjon for opprette pusterom ved alle sykehusene i Norge som behandler kreftpasienter. Både ute- og innearealer for lek og aktiviteter skal etableres for å fremme fysisk aktivitet som et pusterom i en ellers tung tid med behandling og psykiske utfordringer.

– Vi føler at dette er et riktig prosjekt for å markedsføre oss gjennom. Vi håper flere i næringslivet på Hadeland blir med på å støtte gutta som skal sykle, med utstyr og penger til å drifte turen. Det er ikke så mye som skal til. Alle monner drar, sier Ola Heggen.

God plass

I tillegg til å låne ut ei campingvogn og en bobil, har Solifer Polar gitt 20.000 kroner som skal gå til drivstoff og andre driftsutgifter.

Produktansvarlig Rune Finkelsen i Solifer Polar forteller at det er god plass i både vogn og bobil, men det blir nok ikke plass til alle som er med på turen.

– Det er flere som skal følge syklistene nedover, så de planlegger å ha med seg telt i tillegg. Vogna har soveplass til fire, mens det er fem sengeplasser i bobilen, forteller han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken