Tiltalt for overgrep mot 21 unggutter på Østlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 30-årene står tiltalt for seksuelle overgrep og voldtekt mot unge gutter over hele Østlandet.

DEL

Tiltalte skal ha forgrepet seg mot 21 unggutter i 14–16 årene, og voldtatt en gutt på 13, melder NRK. Ifølge den nye straffeloven av 2005 regnes overgrep mot ungdom under 14 for voldtekt selv om forholdet ikke finner sted under tvang eller trusler.

Ingen av guttene, som skal ha kommet i kontakt med tiltalte via sosiale media og chatteforum for homoseksuelle, skal selv ha anmeldt forholdet. Navnene deres dukket imidlertid opp i forbindelse med etterforskning i en annen overgrepssak.

Ifølge tiltalen foregikk overgrepene der guttene bodde, i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland. De skal ha funnet sted i hotellrom, bil, skogholt og diverse hjem.

Tre bistandsadvokater har blitt utnevnt, og forsvarsadvokat Tore Ihlebæk har bedt om en ekstra forsvarer, da det dreier seg om å gå gjennom tusenvis av dokumenter. Rettssaken, som blir lagt fram i Drammen tingrett tirsdag, vil gå for lukkede dører for å gi tiltalte mulighet til å forklare seg så fritt som mulig, samt skjerme de fornærmede.
 

Artikkeltags