Gå til sidens hovedinnhold

I fengsel etter ruskjøring

Artikkelen er over 3 år gammel

Retten trodde ikke helt på mannen da han sa at grunnen til at det kunne påvises THC i blodet hans skyldtes at det var andre som hadde fyrt opp.

Hadelendingen i 30-årene mistet lappen i to år etter at han i mai i fjor ble stoppet av politiet etter å ha hatt en høy hastighet på Jaren. Da patruljen stoppet mannen ble det tatt blåseprøve, som ga utslag på alkohol. Mannen innrømte at han hadde drukket to bokser øl og et stort glass vin forut for kjøringen.

En utvidet blodprøve viste imidlertid at det var mer i blodstrømmen på mannen, som mente han ikke hadde inhalert noe ulovlig.

At han var på besøk hos folk hvor det ble røkt, og at han derfor kan ha fått i seg stoffet på den måten, ble motbevist av sakkyndig vitne fra Oslo universitetssykehus. Hun mente at blodprøven, som ble tatt halvannen time etter avsluttet kjøring, viste så høy verdi av virkestoffet THC at den ikke kan forklares med passiv eksponering.

Kombinert med promillemålingen, som halvannen time etter kjøringen viste en promille på 0,57, vurderte den sakkyndige at mannen med all sannsynlighet var påvirket tilsvarende en promille høyere enn 1,2 ved den aktuelle kjøringen.

Gjøvik tingrett dømte mannen til fengsel i 21 dager, i tillegg til at han mistet førerkortet i to år og må betale en bot på 10.000 kroner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.