Gå til sidens hovedinnhold

Kristian (7) smugleser etter leggetid

Artikkelen er over 1 år gammel

Sju år gamle Kristian Furulund har virkelig fått leselyst takket være Sommerles, og har flere ganger blitt fersket med bok etter sengetid.

Innsendt

Sammen med 22 andre barn var Kristian samlet for Sommerles-avslutning i regi av Lunner Bibliotek på Roa omsorgsboliger 5. september.

– Min favoritt er «En superhelts dagbok», og jeg liker best å lese alene nå, kunne Kristian fortelle.

Pappa nikker, og opplyser at de flere ganger har opplevd at lyset på rommet har kommet på igjen etter leggetid på kvelden. Sommerles har definitivt hatt en positiv effekt på leselysten.

Vant gavekort

For Casper Aaslund Langerud (7) og Matilde Bergersen (10) ble det en ekstra spesiell aften, da de var de heldige som ble trukket ut som vinnere av gavekort på 300 kroner.

– Pengene skal brukes på Pokemonperm, kunne Casper fortelle. Hans favorittbøker var definitivt Operasjon-bøkene til Jørn Lier Horst under årets Sommerles, hvor han leste hele fem av bøkene.

– Jeg prøvde også å lese en engelsk bok, men skjønte ikke noe, opplyste Casper.

Matilde hadde også en plan for gavekortet:

– Tenkte å bruke pengene på godteri jeg. Hun hadde ingen spesielle favorittbøker, men er sikker på at hun skal delta på Sommerles også neste år.

Klovn, bokpremier og is

Det var en innholdsrik meny på Sommerlesavslutningen, hvor hovedattraksjonen var Klovnen Silja. Blanding av humor og trylling falt godt i smak hos både voksne og barn. I tillegg ble det trukket ut bøker, lydbøker og filmer som premie til de oppmøtte. Det hele ble avsluttet med servering av is.

– Et vellykket opplegg, både Sommerleskampanjen og avslutningen. Sann glede å se barna både får økt leselyst og at de hygger seg her i kveld, avslutter bibliotekar Veronica Schevik og hennes medarbeider Christine Vahlgren.

Fakta

– Sommerles er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene.
– Sommerles har i år hatt 130.000 deltakere fra hele Norge. I Lunner er antallet 124
– Til sammen er det lest 1,5 millioner bøker, av de er 1886 lest av deltakere i Lunner
– I Lunner er antallet leste sider 166’016
– Ca. 150 premier har blitt delt ut av Lunner Bibliotek
– På landsbasis er «Operasjon Mørkemann» av Jørn Lier Horst den mest populære boka

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.