– Han var i en tilstand der det rett og slett var uforsvarlig å gjennomføre showet. Vi måtte ta en beslutning, og det var åpenbart at det eneste riktige var å avlyse showet, sier Lars Fuglevik, seksjonsleder for kultur og kino i Sandefjord kommune.

Komikeren Kristian Valen er på turné med sitt show «Åsted Valen». Sandefjords Blad har blitt kontaktet av flere tilskuere, som forteller at det ble en kort seanse.

– Det var en skandale, for å si det rett ut, sier Erik Caspersen, som var på showet med kona.

En annen tilskuer, Mathias Hansen, er heller ikke særlig fornøyd.

– Det var flere i salen som ba ham om å snakke mer tydelig, sier Mathias Hansen, som hadde fått billetter til showet sammen med samboeren.

– Veldig beklagelig

Fuglevik sier kort tid etter showet at samtlige tilskuere skal få refundert billettene.

– Alle som har kjøpt billetter på nett har vi allerede lagt til tilbakebetalingen inn. På mandag vil vi følge opp de som har kjøpt billett lokalt på kinoen, sier seksjonslederen.

– Det er selvfølgelig veldig beklagelig. Vi vil også sende ut beklagelse til alle vi har kontaktinfo til, sier han.

Er på turné

Showet til Kristian Valen er i utgangspunktet et gjensyn med Kristian Valens populære karakterer. Turneen med showet «Åsted Valen» startet i Odda Kulturhus i slutten av februar. Han har også hatt show i Voss og Horten.

«16 år har gått siden Kristian Valen fikk sitt gjennombrudd som gjorde ham til Norges mestselgende komiker. Nå kommer han endelig tilbake til Sandefjord med sitt nye show, fem år etter at han sist besøkte byen. Det blir som vanlig parodier på TV-program, artister og kjendiser fra inn- og utland i kjent Valen stil», opplyses det i pressemeldingen til showet.

Sandefjords Blad har forsøkt å kontakte Kristian Valens manager, Geir Hamnes, men har foreløpig kun fått svar på SMS.

– Jeg kan ikke snakke nå, skriver han på en melding fredag kveld.

LANDET RUNDT

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Hadeland legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og andre artikler fra vårt langstrakte land.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på hadeland.no.