Gå til sidens hovedinnhold

Adam-feber i kultursalen - snek seg inn i garderoben for å sikre autograf og bilde

Artikkelen er over 4 år gammel

Alle plasser var kjøpt opp. Korpsinteressen vokste drastisk på Hadeland med Adam Douglas som gjest.

Hadeland kultursal

Stjernekamp fenger også hadelendinger. Når regionens «egen» deltaker er med – og gjør det bra – strømmer ekstra mange til. Samtidig fikk publikum en kjempebonus i Brandbu skolekorps, som tro til med flere flotte låter i kultursalen.

Korpsungene var så klart ivrige etter å få pratet med Adam, få autografer og bli avbildet. Noe sangeren og gitaristen tok på strak arm, sjøl om han allerede tirsdag må på dansekurs. Utenom joik framfører han Michael Jacksons «Dont´t stopp til you get enough» førstkommende lørdag.

82-årig autografjeger

Etter at den største strømmen med korpsmusikere hadde fått signatur og bilder, sto Randi Haagensen fra Brandbu klar.

– Han er jo fin. Jeg har musikere med i korpset også, forteller Randi og viser fram autografboka hennes mann Jan Haagensen begynte med.

– Mange kjente i denne boka, det er moro å ha. Jeg serverte Sonja Henie på Bristol, men da glemte jeg å få autograf, forteller 82-åringen, før Adam blir nyeste signering i boka.

Flott konsert

Men det var musikken, med korps og Adam, folk kom for.

– Korpsinteressen har tatt seg opp i det siste, sa dirigent Arne Bilden, til latter fra salen.

Skolekorpset dro funky og flott i gang med Stevie Wonders klassiker «Sir Duke», deretter «Mercy, mercy», før solisten med medmusikerne Ruben Dalen og Markus Lillehaug Johnsen entret scena.

Det ble latinorytmer i Paul Simons svingende «Late in the evening».

Varme fra Hadeland

– Takk for invitasjonen. Dette var stas. Jeg kjenner varmen fra Hadeland når det gjelder dette tv-stykket jeg er med i. Jeg er stolt over å bo på Hadeland, sa Adam til publikum.

Adam Douglas Trio fikk også framført musikk Douglas har lagd sjøl. I så måte kan vi nevne at Adam og fullt band spiller på Vulkan i Oslo 3. november. Brandbu skolekorps spiller for øvrig sammen med Gran i kultursalen 9. november, da kommer Knut Nærum på besøk med «Korps».

Adam overbeviste med vokal og flott gitarspill, korpset slo til med Peter Gabriels «Sledgehammer» og Adam spilte gitar sammen med korpset på «Hip to be square».

Flott korps

Aspiranter og mellomkorps fikk viste seg – til rungende applaus, hovedkorpset tolket James Bond-låta «Skyfall» på overbevisende vis. Etter en svingende versjon av Pharrell Williams megahit «Happy» kom Adam og band tilbake for «I cant do this» og «Your one and only man», den siste singelen fra Adam. Det ble ekstranummer, trampeklapp og skryt fra Kjetil Ulset på vegne av korpset.

– Du er et forbilde for ungene vår og gir de inspirasjon. Du er et stort menneske, Adam, sa Ulset.

For en miks!

Etter konserten og de siste bilder og autografer pakket Douglas ned gitaren.

– Tirsdag klokka 9 er det prøver. Egentlig hadde jeg ikke tid til dette, men samtidig er det bare moro.

– Og lørdag er det joik og disko?

– For en miks! Jeg gleder meg iallfall til disko, sier Adam med et smil. Bak seg har han hatt en fullsatt sal og scene med stemmegivere.

BILDESERIE:

Bildeserie

Flere konsertbilder med Brandbu skolekorps og Adam

Kommentarer til denne saken