Grasrotmidlene er etter hvert kjent for mange. Særlig for ildsjeler i lag og foreninger som vet hva grasrotinntektene kan bety for sin virksomhet. Grasrotandelen er tippernes mulighet til å påvirke hvem som skal få en andel av tippeinnsatsen. Tipperen kan selv velge hvilket lag eller forening som får fem prosent av spilleinnsatsen. Ordningen ble etablert i 2009, og ifølge Norsk Tipping har 898.000 av deres kunder valgt sin grasrotmottaker.

Foreningene på Hadeland ble tildelt 2,7 millioner kroner i 2013. Brandbu Idretsforening er den som mottar aller mest, og de vet godt hva pengene skal gå til. De jobber for fullt med etablering av kunstgressbane, et tilbud som virkelig vil gagne mange.

Resten av lista er også spekket av gode formål. I Gran, Lunner og Jevnaker kan vi telle 197 foreninger som har mottatt midler fra Grasrotandelen. 222.143 kroner til den som mottar mest, og 11 kroner til den som mottar minst.

Det er en kombinasjon av idrettslag og foreninger innen kulturlivet som troner toppen av lista. Det er enkelt å være bidragsyter, og om vi først leverer tipping en gang i ny og ne så kan det være verdt å registrere din favoritt.