Gå til sidens hovedinnhold

Tre sterke historier i Hadeland kultursal

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstkommende søndag besøker Teater Innlandet Hadeland kultursal med sin forestilling HELLO. Her møter vi tre personer som har flyktet fra sine hjemland.

Gjennom dans, tale og film får vi høre om hvordan dansen har bidratt til at de har lyktes i sitt nye liv.

Teater Innlandet lover en vakker forestilling om identitet. Gjennom historier fra Jemen, Eritrea og Etiopia får vi sterke skildringer, blant annet om hvordan kulturelle barrierer brytes. Slik ønsker de å skape håp, inspirasjon og forståelse.

Det vil også være lokale dansere i aktivitet i kultursalen. Dette er dansere fra GoodVibes showteam og dansegruppa SHWABAM. En av de vi får se er ni år gamle Filip Leander Wien Heitmann fra Brandbu. Han var med da Teater Innlandet og de tre danserne i HELLO samlet dansere til en danseworkshop i kultursalen tidligere i høst. Om Filip får stå på scena under åpningsnummeret eller om han danser i foajeen før forestillingen gjenstår å se.

I HELLO får vi møte dansere av høy kvalitet. De har sin bakgrunn innen hiphop og breakdance. Dette er sjangere som vil være framtredende i forestillingen, står det i pressemeldingen fra Teater Innlandet.

 

Les også: Filip (9) håper å få danse i kultursalen

Kommentarer til denne saken