Gå til sidens hovedinnhold

Møt og bli kjent med artister i Hadeland kultursal

Artikkelen er over 3 år gammel

Vokalsekstetten Pust er de første ut når Hadeland kultursal nå byr på konseptet «Folk fra Hadeland».

Ikke at alle seks i Pust er fra Hadeland, men grunnlegger Håvard Gravdal fra Vestre Gran er i høyeste grad det. Dessuten har medsanger Jostein Hasselgård slekt på Hadeland.

Mange har også blitt kjent med vokalgruppa, etter flere konserter på Hadeland og flere plateutgivelser.

Søndag 29. april kommer Pust til Hadeland kultursal og før kveldens konsert kan publikum møte sangerne og slå av en uformell prat med servering til.

For 15 år siden

Håvard Gravdal startet Pust i 2003 og 15 år senere kan han se tilbake på fem kritikerroste album, prisnominasjoner og konsertvirksomhet mange steder i Norge og Europa ellers.

Konserten 29. april er et tilbakeblikk på sekstettens karriere, med sanger fra debutalbumet «Femkant» i 2007 til ferskeste «Huggu over vatn», som kom i fjor.

Det blir tolkninger og tonesetting av kjent norsk lyrikk, via bidragsytere som Alf Prøysen, André Bjerke, Inger Hagerup, Arne Garborg og Arnulf Øverland til folketoner og coverlåter av for eksempel Michel Legrand, Depeche Mode og Jan Garbarek.

Bli bedre kjent

Før konserten inne i salen blir det mulighet til å treffe gjengen, slå av en prat og få servert noen vokale innslag i en og en halv time før selve konserten starter.

– Jeg starter konsertserien «Folk fra Hadeland» for å gi publikum en sjanse til å bli bedre kjent med musikalske talenter, som enten har utvandret, eller fortjener en større eksponering, forteller kultursalsjef Torstein Nybø.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.