Gå til sidens hovedinnhold

Stemningsfull stjernevandring og konsert i kveldsmørket

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 13. oktober tente vi 200 fakler og lyslykter på stien fra Harestua stasjon opp til Solobservatoriet. Omtrent 80 stykker fikk en stemningsfull tur oppover skogen.

Innsendt

For å ha nok energi opp bakkene fikk alle med seg en Kvikk Lunsj som tursnacks. På toppen ventet en lyssatt lavvo, tente bålpanner og rykende varm hjemmelaget suppe. De voksne fikk bålkaffe og barna fikk juice.

Stjernene glimret med sitt fravær, men varm høsttemperatur og vind som raslet i lavvoen og laget gnistregn fra bålpannene gjorde stemningen magisk.

Arrangementet var for alle, og yngste deltaker var kun seks måneder gammel.

 

Jeg jobber med å få DNT Ung skikkelig i gang på Hadeland, og det var artig å se at en gjeng 6. og 7. klassinger var på arrangementet.

Flere av gjestene var utenbygds fra, både fra Oslo, Jevnaker og Hakadal. Og selvfølgelig harestuinger, selv om vi gjerne skulle sett flere av dem.

Arrangementet var et samarbeid mellom DNT Hadeland og Kulturbruket på Harestua. Ideen var at folk skulle få oppleve både natur og kultur på sitt beste. Og det fikk de absolutt i form av fakkelsti, stemningen på Solobservatoriet og de norske, selvkomponerte tekstene levert akustisk av Ragnar Blichfeldt.

 

Inne i lavvoen satt folk lunt på benker med reinskinn på. Ragnar avsluttet med en fin og rolig nattasang som en fin avslutning på konserten.

Da konserten var slutt lyste faklene og lyktene fremdeles, og folk kunne rusle ned stien med god følelse etter påfyll i både mage, hode og hjerte. Vi fikk gode tilbakemeldinger og oppfordringer om at dette må vi gjøre igjen. Og det har vi selvfølgelig planer om.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.