Gå til sidens hovedinnhold

Dette mente kritikerne om Adam

Artikkelen er over 4 år gammel

Mye skryt av musikaldebutant Adam Douglas, som også kler reggae meget bra.

– Soft og drømmende start fra Douglas denne gangen, men hva er vel en musikal-låt uten drama og trøkk! Mild og passe dramatisk i typisk Douglas-ånd som aldri verken overspiller eller gjør bort sig, som svensken sier, uansett sjanger. For Adam Douglas overbeviser – igjen og som vanlig, mener Frode Hermanrud i OA, som ga terningkast 5 for framføringen av This is the moment, fra Jekyl & Mr. Hyde.

– Det er lite klovnefakter i Douglas. Han er akkurat passe teatralsk der han noterer i boka og nærmest reflekterer over hva det er rollen hans står foran for. Dessuten viser han at klarer å vokalt balansere volumet, fra det lave til det høye. Og vi snakker tross alt minst to moduleringer før vi er ferdig, bedømmer VGs, som rullet terningkast 5.

– Man kan ikke krangle med stemmen til Adam. I dag får han til og med trimmet vibratoen ganske heftig. Han synger vakkert, og når han drar på i sluttfrasen, så var det nok både en og to i salen som frøs på ryggen. Når alt det er sagt – litt kjedelig låt og kanskje hakket for safe, skriver Dagbladet og ga terningkast 4.

Didrik Solli-Tangen overbeviste mest i musikalrunden, naturlig nok, med Adam som en god toer. Men "Anthem" må vel snart ha gjort fra seg som musikal-solonummer på tv? Uansett veldig jevn runde mellom de fire deltakerne. Adam visete igjen super fortolkingsevne og musikalitet - og ikke minst stemme. Hadeland gir Terningkast 5.

Reggae

- Adam Douglas hadde valgt "Could you be loved" fra Bob Marley og The Wailers siste album, "Uprising". Stemmen hans passer bra i ei litt raskere reggaelåt, støttet av eget tøft gitarspill, band og kor. Dette svingte slik ei sår Bob Marley-låt skal gjøre. Hadeland gir terningkast 5.

- En sløy Douglas bevæpnet med en Les Paul blir ikke feil. Han er litt frampå, men samtidig er det fint at det ikke er sirupreggae som blir presentert. Trygt og tøft som fy og nå koser Adam Douglas seg - når han bare får spille og ikke hefte seg med skuespill og annet tant og fjas, mener OA. Terningkast: 5

- Douglas gjør det tilbakelent og sjarmerende. Det virker som om begeistringen for å synge en sjanger han elsker, men ikke helt mestrer tar overhånd. Godt gjennomført, bevares – ikke minst i den såre knekken som sniker seg inn der. Samtidig så har nivået hos Douglas vært så høyt gjennomgående, at dette høres, i motsetning til tidligere, bare helt greit ut, mente VG og ga terningkast 4.

Det skal mye til for å få Adam ut på glattisen, det skjer ikke denne gangen heller. Adam har en varme i stemmen som virkelig fyller rommet. Soul-snerten hans gir også låten et personlig preg. Det kan være risikosport å velge låter som er såpass ihjelspilt som denne, men Adam gjør den til sin egen, skriver Dagbladet og triller terningkast 5.

Kommentarer til denne saken