Jubel for nyklubben

  Artikkelen er over 5 år gammel

  Etter to og et halvt år uten ungdomsklubb på Roa, var det storinnrykk under åpningen på Frøystad onsdag ettermiddag.

  DEL

  Roa: – Endelig er vi i gang! Det er veldig hyggelig å se så mange blide ungdommer, sa barne- og ungdomskonsulent Rune Larsen.
  Han var usikker på hvor mange som ville dukke opp. Men da dørene ble åpnet like etter skoleslutt, strømmet det på. Gratis pølser og pizza fungerte nok godt som et ekstra lokkemiddel. Men da sulten var slukket, var det ingen tvil om at ungdommene fant seg godt til rette i lokalene i det gamle handelsbygget på Frøystad.

  Shuffleboard til 30.000

  To tidligere klasserom og tre mindre rom er fylt med populære aktiviteter.
  – Vi har shuffleboard, airhockey, biljard, bordtennis, dart, brettspill, tv, Playstation og en speilsal som kan brukes til dans eller andre aktiviteter. Vi har også et lite kjøkken der vi vil selge enkel mat, forteller Larsen.
  – Vi hadde en del utstyr fra før, men vi har brukt cirka 100.000 kroner på maling og en del nye møbler, inventar, lydanlegg og annet utstyr. Den største investeringen er shuffleboardet til 30.000. Vi er en av få ungdomsarenaer som har dette populære spillet, som ligner litt på curling, sier han.

  – Har savnet klubb

  Ungdommene så også ut til å være fornøyde. Funderende over et sjakkbrett fant vi Nikolai Gustavsen og Jørgen Lund.
  – Veldig fint lokale. Det er mindre enn jeg trodde, men det gjør ikke noe. Det er mye morsomt å gjøre her, sa Nikolai.
  – Jeg har savnet en ungdomsklubb, og tror jeg kommer til å bruke den en del, sa Jørgen.

  Ungdommen har bidratt

  Caroline Jørgensen er en av flere som har vært med på å male og bestemme farger og møbler. Hun er veldig fornøyd med resultatet.
  – Det er kjempefint her, og jeg synes det er bra at ungdommen har et sted og møtes etter skolen, og ikke bare sitte hjemme alene, sier Caroline.
  – Vi har involvert ungdommen og bevisst brukt lang tid for at resultatet skulle bli best mulig. Det er viktig at vi har et slikt tilbud, og her er vi i nærheten av både skolen, fotballbanen og svømmehallen, sier Rune Larsen.
  Klubben kommer til å være åpen to ganger i uka, men Larsen håper at lokalene kan bli brukt også av andre.
  – Alle kan leie for en rimelig penge her, til møter eller bursdager, forteller han.

  Artikkeltags