GRAN: Rune Larsen ved kulturkontoret for Gran og Lunner er ansvarlig for Ung Hadeland. Hvert år legges det til rette for en aktiv sommer for ungdom på Hadeland. I år er intet unntak.

– Vi har mange av de samme aktivitetene som tidligere. Vi har prøvd å beholde mye av det som har vært mest populært før og tilført litt nytt, forteller han.

Han forteller at for alle aktivitetene gjelder det å komme først til mølla. Man må melde seg på for å kunne være med. Det gjøres via nettsidene til Ung Hadeland. Her ligger det også et detaljert program for hele sommeren.

Tur til VG-lista

– Vi starter allerede lørdag 24. juni med busstur til VG-lista i Oslo. Her blir det med voksne, så det vil være trygt å sende ungdommene sine med på dette, sier Larsen.

Nytt av året er en crosscamp på Stryken, der det blir crosskjøring og overnatting fra mandag 26. juni til tirsdag 27. juni.

– Vi har alt av utstyr, så deltakerne trenger ikke noe selv. De trenger heller ikke ha erfaring fra før, sier Larsen.

Det blir også to andre overnattingsturer i sommer. I starten av juli blir det en tur med to overnattinger i Nordmarka. Her kan elever fra femte klasse og oppover delta.

Fra 7. til 10. august blir det en mer omfattende camp på Dagali, full av opplevelser.

– Det blir klatring, rafting, bading og kanskje en topptur. Vi vil legge opp turen litt etter været og skal overnatte på campingplass, forteller Jan Hole i Ung Hadeland.

For å være med på denne turen må du være åttendeklassing til høsten, eller eldre.

Drifting på Gardermoen

Av andre aktiviteter kan vi nevne at det blir to runder med drifting på Gardermoen. Her må du være 16 år for å delta.

– Den første runden er fullbooket, men det er plasser igjen på arrangementet i august, forteller Larsen.

I tillegg til dette blir det leirdueskyting, skyting med pistol, gokart på Eggemoen, busstur til Tusenfryd, graffitiworkshop, åpen dag i Hadeland RC-klubbs lokaler i Vestre Gran, dansekurs med Tingelstadringen og mye annet.

Det siste arrangementet er Vannfestivalen i Røykenvik, første helga etter at skolen har startet igjen.

– Hovedmålgruppa vår er åttendeklassinger og de som er eldre. Men aldersgrensa på de ulike aktivitetene varierer, forteller Larsen.

Arena Lunner i lokaler på Frøystad vil være åpen en del av sommeren. Jonas Wollseth Bredesen og Kim André Ulverud sitter i styret der, og vil selv benytte seg av noen av sommerens tilbud.

– Vi skal i alle fall være med på drifting og Vannfestivalen, forteller de to.